你班仆街搞完港鐵未

554 回覆
3921 Like 77 Dislike
咁麻煩你話比佢地知 目標唔係阻 而係癱
只係而家示威者未有能力/方法癱瘓
而家無 唔代表幾個回合之後無
大家都努力緊

正如勇武不一定打贏黑警
但唔通唔贏就唔打咩?
幫手推有用post
加油💪🏻努力推
要返工但都支持
記得一定要拎傳單派 如果唔係D人唔知你做緊乜
不太好,方法不对,会失民心
大家都明白港鐵做左乜野
我亦都明白大家行動既理念
亦承認佢地係欺善怕惡
就係因為佢地兩邊擺
我想拉攏呢啲人去我地呢邊而唔係擺去另一邊啊
因為我地需要更多更多人企我地呢邊
亦提出左事實係
今日公司啲黃人好多都有微言 not to mention 藍人
呢個係事實呀
even我覺得不合作冇問題
所以大家爬山時 大家可以睇下聽下今日既效果同反應
再繼續爬山 可以照板煮碗 亦可以做啲modification
Coz we are water
我重申我支持
亦唔想同兄弟們嘈 所以先同大家報告下
唔係人人既反應都好positive
#撤回逃犯條例
#撤回暴動定性
#撤銷所有抗爭者控罪
#成立獨立調查委員會 追究警隊濫暴 
#立即實行雙普選

光復香港
時代革命
我係21號晚搭港鐵番天水圍,係11點幾個陣到南昌轉車
港鐵職員表示將不經元朗站,之後我上車,點知佢老母呃尻我
係就到元朗站前個幾分鐘先講,本班列車將停元朗站,請乘客注意安全
到咗元朗好似有白衫係車頭打人,有廿幾個左右嘅防暴,成十分鐘都唔撚閂門,由於廢事同白衫玩困獸鬥,就落咗車
我屌佢老母,即刻冇車再到元朗,最尾俾人接放學先走到
直接向地鐵管理層表達訴求會唔會好d?
補充少少
今日係好多同事傾緊 even而家都仲傾緊
不合作係好有noise 因為親身感受到既人係好多
係大眾體驗
但無可避免大家係傾今日有不合作運動喎 你嗰邊點呀
Instead of 狗鐵正仆街
反而講狗鐵痴撚柒線 咁既處理手法都有㗎 呢個topic
係冇人講
所以大家喺下一步既時候 要知道呢一點
報告完畢
收到架喇 大家都知
我身邊好多人支持 但唔會話佢地係主流
你身邊無人支持 但我都唔會當係主流
到現時為止都係好壞參半

你D同事咁落力傾 可以傾到半日
唔知狗鐵壞車果陣佢地傾唔傾到半日呢?
再講抗爭就係咁 只有relief pain但無辦法要所有人都feel comfort
我地都會諗辦法唔令打工仔難做同時又比到壓力商家佬
好撚柒
搞到狗鐵回應!!!!!
考慮下實際情況啦 屌你

答我啦 比你係車長,你會點做

1. 幾時關門先可以令到剩係得受害車上到車而施害車上唔到車?

2. 點樣關門可確保唔會夾錯受害者?

3. 成百幾人個到,車長點知每一個人個status去make decision 呀?

答啦

人地報晒警,落埋閘都無用仲想點?洗唔洗叫埋全體港鐵職員去擋先叫有交代

有力就儲起,7.27跟我入元朗!對準黑警同牛屎佬啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞