你班仆街搞完港鐵未

554 回覆
3921 Like 77 Dislike
利申先,我唔係想幫港鐵開脫,不過想講返我知道嘅嘢畀大家
琴日新聞(明報)話港鐵解釋唔閂車門,係因為乘客按咗緊急掣,令列車閂唔到門,同埋自動loop廣播叫人盡快離開車廂,which is係好撚離地嘅廣播,但我諗個system設計嗰陣係只assume有緊急事件都係車廂本身嘅問題,所以開門叫人走,應付唔到今次閂門先安全嘅情況,呢樣嘢,都值得大屌港鐵。
PUSH!
啱啊
屌你老母
仆街狗鐵
開門俾班黑社會打班無辜市民
高質回覆
問題就係唔夠人 夠人嘅每人落返自己屋企個站塞都夠癱瘓 但唔夠人就真係做唔到幾多
支持!!
令民意逆轉幫左淋病 最好去鞠躬向市民道歉
你都落水搞埋一份就有用架喇
搞綠線定藍線?
港鐵就元朗站恐怖襲擊只強烈譴責暴力事件, 但對於警方的處理態度隻字不提

警察是有鐵路應變部隊, 受到通報後,隊伍亦承諾9分鐘內趕到現場。處理影響鐵路系統的恐怖襲擊及其他重大事故.
元朗港鐵恐襲, 絕對有機會在其他港九線發生!

港鐵必須就事件強烈要求警方回應及堅守鐵路應變部隊的承諾. 否則乘客會因自身安全而對港鐵失信心

為著日後公眾安全, 今早要癱瘓地鐵, 請大家體諒
重開!4點半九龍灣港鐵總部行動
https://lih.kg/1359562
重開!4點半九龍灣港鐵總部行動
https://lih.kg/1359562

搞呢個仲好啦
literally who?
但玩手制唔犯法
阻門就犯法
支持
作為一個合理非 可以做既最簡單既一件事就係支持同尊重其他抗爭者既選擇

不切 不割
push
你唔好話對準中共? 佢而家一個交待都冇 高層死撚晒? 咁多乘客 市民受傷 港鐵推人去死呀
講咁多都唔明 你潛啦 一打俾你單機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞