老老實實,京都動畫對日本影響力根本冇想像中咁大...

198 回覆
23 Like 516 Dislike
冇與趣知 咪撚今日討論
世萌算數把啦

就算剩講萌戰,家陣已經係BILL BILL萌(B萌),世萌同Best Girl Contest (Reddit 萌,又稱R萌/歐萌)三強並立年代
知道強國有動漫迷已將呢三項列為當今萌戰三冠系列(另外仲有一個舊三冠系列,就係由世萌同已經收皮嘅日萌同韓萌組成)
至今只有蕾姆完成B世R三冠大業,另外炮姐早已完成世R雙冠,只等B萌

樓上一眾大熱老婆仲有亞絲娜同雪乃拿下R萌

至於京都?係B萌同R萌連一次決賽入未入過

同時除咗萌戰之外,你有冇聽過前年暑假FAMI通(香港)攪咗個【最受歡迎TV動畫女角投票】

可惜FAMI通(香港)已經收咗皮,仔LINK搵唔番
只係得留隔離登留低嘅討論POST
https://newweb.hkgolden.com/thread/6764812/page/1

當時最後結果:蕾姆第一,亞絲娜第二,EMT第三,樓上四大老婆入哂十大
至於京都嗰埋?SORRY,前二十位都冇
動畫好睇係取決於女角而唔係劇情劇情鋪排同劇情嘅精彩程度對我黎講重要過女角(賣肉?)
不過
動畫好睇係取決於女角而唔係劇情劇情鋪排同劇情嘅精彩程度對我黎講重要過女角(賣肉?)
不過樓主鐘意點就點啦
精蟲上腦就收皮啦
你上面都係講得兩間公司
同全日文80幾間比起係大量?
又話係三大但係又唔睇其中一大?
選擇性失明?
用澄空學園黎同京都黎做類比其實幾似
我冇否認京都係世萌之成就
不過都係兩位啫,反而JC有三位(如果計埋琴里一共四位)
慘,唔經唔覺已經變成老餅了
對動畫有深入研究既人 呢D作品一定會補番
利申:90後
好可惜嘅係有d人連推薦比佢都唔睇(冇特定對象)
好易心淡
巨人同一拳都算?
小圓,Steins;Gate 系列,進擊的巨人,一拳超人,你的名字,工作細胞

以上都係賣肉?
FAMI通最受歡迎TV動畫女角投票?係你用萌戰呢d基本上已名存實亡嘅野舉數據,你以上講嘅作品有冇角色入到萌戰八強,甚至成為萌王呀
神又係你,鬼又係你
成日老婆老婆,唔好咁毒啦
大家應該俾樓主誤導咗
佢所講既"日本影響力"係指班萌系女角幾受歡迎(或者自稱佢老婆)
我地所指係每套作品對日本動畫界同當地發展既影響力
所以基本上係雞同鴨講
其實我有問點解同女有關
不過佢唔答
你無否認?
睇下自已講咩先啦
講嚟講去都係得女,你有無其他呀
ACG專家
識答未
原來睇作品有冇影響力係睇女
有見地
不論有冇所謂影響力
有傷亡就係大事

樓豬道歉啦
利申以前有睇涼宮
https://hk.entertainment.appledaily.com/enews/realtime/article/20190727/59870882
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞