老老實實,京都動畫對日本影響力根本冇想像中咁大...

198 回覆
23 Like 516 Dislike
面係人地比
原來淨睇公廁野都叫ACG 專家。。。
暑假丫嘛
臭G崎三
包括我在內唔少人因為FMP變京黑
但無可否認校園篇同TSR帶比我好多回憶
尤其TSR嗰種感動
珍專畫gay佬游泳皇天擊殺好正常
老實講後面既劇情多少有變調,似TSR既加重音調版
格硬咁壓到你絕望再絕望再走皇道
TSR當時已經唔係好係京都杯茶
XB收埋皮FMP有生之年
第三季京尼塞左好多私貨
專家
如果就咁睇京都動畫影響力的確唔夠大手高,但係京都動畫對業界既影響力絕對數一數二。第一,標竿級數動畫制作水平。第二,業界頂尖人才培育。呢兩個先係京都動畫最大既價值,而唔係佢既動畫係現實世界既回響。
賀東自己搞劇本
冇得怪曬京社
咪係,賀東去到四期都係跟足劑本
係d小朋友講到XEBEC四期剪呢樣那樣

個主因應該係當原作出完的時候已經過了2000年代中期的機人熱
但京阿尼不嬲都係做自己野架啦,所以實際係佢地唔肯做

【幻月字幕組】【NHK紀錄片】京都動畫世界源源不斷的支援【中日雙語字幕】
https://www.bilibili.com/video/av60511992
係咪大熱作品睇BD銷量同周邊商品決定
唔爬回覆住

見到樓主個po
我第一反應係:
屌你攞成堆後宮番出黎話多人婆=神作=熱門?
回覆可唔可以高質啲?
ACG專家
咁撚廢嘅低級黑唔好拎出嚟ok?
前3 , a1 佔兩席
你冇留意作品BD銷量,周邊商品,宅眾討論熱度同COS數量咩?
家陣恐怕已經GAME OVER
汁:https://home.gamer.com.tw/creationDetail.php?sn=1889227

其他無數字無意思

你拎你啲全球,公認汁出嚟未
數據截至17/11/12
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞