老老實實,京都動畫對日本影響力根本冇想像中咁大...

198 回覆
23 Like 516 Dislike
數據互鬥無意義,呢年我勁d個年我叻d
點鬥都無結果

反而我幾佩服京動畫背景嘅功力同細心
仲要畫到人去現場朝聖,帶動埋旅遊經濟
樓主批評京都完全冇意義,當樓主所提及嘅公司都伸出援手就知其他動畫製作公司唔會唔理,係樓主覺得京都影響力唔大
係冇大家好似講到日本動畫玩完咁大擰鑊啫
就算京都收哂皮,太陽聽日依舊升起,日本動畫界依然不停腳步
後kon 年代呢句真係笑左,
Kon 前 幸運星 涼宮,fmp , 呢d基本上出一套紅一套,
套套經典咁濟,
你可以講佢以家影響力無咁大,
但係咪最近作品唔屈機就可以抹殺晒以前儲落既野?
點解p牌仔派膠都有人同佢拗
毒撚扮專家
武本走埋
京都宣告正式收皮

大家轉睇第二間啦
識答未
你心中"大量"嘅定義係乜?
我想講呢套係我心中可以同涼宮齊名既作品
兩者想表達既都係學生時代既背景,跟住有一班角色圍圍圍。
除非你個人好討厭校園類作品,講真無論作畫定劇情都係同類動畫天花板。

只能說唔岩你磁場,你都可以講下有幾牽強既 XD
反正我覺得動畫界好睇既作品真係唔多,呢套起碼排到top 20。
不能理解www
小弟眼界淺,請你推薦一套超越到冰菓內容既同類作品。(咲良田唔計)
就算唔睇你最中意插既推理元素,當校園戀愛番都好獨當一面咁展現到呢套番既過人之處。
睇你buy唔buy呢套啦,劇本就係曬度,你唔中意咪唔中意。
唔想騎劫呢個po ,
其實我表達得好清楚,你點話點好啦
比番其他人發言xd
畫師係無可取替!!少一個都損失慘重!
人才大吧
要培育唔難
又搬埋啲低級龍門
你唔好問我點樣上連登?
頭二十位差不多佔一半都唔叫大量?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞