網傳南邊圍被剪光纖

1024 回覆
4357 Like 24 Dislike
一定冇電啦,夜晚冇燈冇冷氣
上網仲可以用手提
OK我錯
其他村pccw係有光纖,元朗南邊圍有我原條吞落肚送多2碗飯
咁剪其實好易駁得返..要剪就成條線剪 最好成段線剪多幾個位斷口位 愈難搵愈好 咁最後佢地要放過條線架啦
我冇野好講
adsl部機都係機樓行光纖入去㗎
思路正確,同一個地方有pccw同hkbn上網櫃好出奇咩,特別係村屋。。。
剪電線好似好危險
點樣斷安全D
斷主龍就全村死 但駁返就搞掂
但逐個bb箱剪就惡搞啦
無電架 光纖黎
pish
vdsl牛屎地最多100M,你去pccw報南邊圍地址裝到1000M我同你食左條線佢
鄉村光纖都係一間萬匯工程鋪線 然後租條線俾HKBN嫁
D 光纖細箱類似咁樣 大家唔好搞到人地無得上網
如果想斷佢電
唔好意思借個位!
如果道歉有用,點解仲要法律!

[請廣傳] 全面抵制經濟日報集團! 經濟日報副社長石鏡泉煽惑他人煽惑公眾妨擾! 誓要將佢繩之於法!!!!!!

【拯救家人2.0】邊個仲睇e-zone、Utravel既同我入黎
https://lihkg.com/thread/1349684/page/1
你緊係未見過真正既大師傅係用指甲夾開皮夾線

申 前老電師傅
自己剪斷出黎扮可憐咋話
討伐警黑合作,劍指港共政權
光復香港,時代革命
7.27 元朗見
屌你啦,VDSL都要光纖去到南邊圍村隻櫃先有啦,咁點樣叫無光纖呀
玩bb箱既話 建議係線頭一野剪落去 既快捷又方便
巴打岩啊,間萬匯工程都係牛屎佬公司,認住呢d盒好好保護佢地,同埋盒底條黑色線如果斷左就死了,如果再有d不知明東西係條喉到塞住左,嘩,應該要搵裝修先搞到,上網維修師傅都做唔到

再村口搞埋個櫃,都唔知要搞幾耐先整得番好大家要好好保護
拮爆佢地車軚成世執牛屎仲好啦
我住附近(非南/西邊圍) 村好細唔開名
難怪昨晚開始死上網
呢度其實好多租屋外來人口
利申: 深黃 非牛屎佬 無知貪平租左來住 已經打算搬
屌你,你去pccw申請到 光纖 我咩都得
就係見能過,用牙咬又得,有時真係幾能服佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞