真•澳門人你哋而家咩環境

583 回覆
361 Like 2 Dislike
唔到我地驚

因為立法會一定會通過。行禮如儀都不再講,整一支監控燈柱,由掘路、鋪線到系統保養、操作,一係議員自己公司,一係送錢比大陸。

㩒個制就有錢收,佢地何樂而不為?

太多太多例子,澳門根本腐爛到骨子裡
你個 大多數屋企有幾層樓 嘅結論係邊度得番嚟?
澳門係咪收唔到77台 但收到NHK?
多謝你哋先
畀你地咁樣講一講
諗返我個fd原來已經26歲﹐唔知仲算唔算後生一代
9成豬 1成黃

後生真係冇乜人鐘意中國
依幾年賭場係咁炒人

啱啱畢業去曬考海關、消防、警犬
再唔係做sales月休4日都12k
洗乜去賭場做
原來係咁
多謝補充同更正
又唔好一棍打沈一船人

Wechat個個都用就冇計啦
返緊工既又唔係冇錢,過香港去台日仲多過返大陸
做個清醒嘅澳門人慘過食屎,個種絕望感一定勁過香港身邊一大堆藍絲,個個都話暴力唔啱,但就無諗過點解會俾政府迫到用暴力,然後警察用暴力就話係佢嘅權力
係到笑香港人咩都要出嚟嘈,琴日見有個人話e家政府d宣傳單張係用簡體字,竟然一堆人屌佢攪分化,真心痴撚線,佢地會覺得簡體字無問題,邊個出聲邊個就係學香港人攪分化,佢地真係以後有咩事咪撚出聲留返係澳門等死啦,我已經決定儲夠錢去歐洲,點辛苦都唔會慘過同班思想落後嘅人一齊生活

另外就係,澳門咁細嘅地方,周圍都係遊客,個比例根本失哂衡,仲記得以前細個條街無人,可以踩住架單車亂咁衝,e家一落街就係普通話,人山人海咁,好辛苦,好似透唔到氣咁,亦都變到唔係我記得嘅澳門,一個俾外來人侵蝕咗嘅地方
5成人係收成期,3成係外勞,2成後生仔入面仲有9成係澳豬

現實情況
我好中意睇呢d雜誌
有冇人可以拎曬俾我留念?

利申:我住係垃圾桶
[721 線上文宣 2.0] 全港最大型既線上文宣2.0 正式上線
https://lih.kg/1331663

唔理衝唔衝 721金鍾
身邊識既澳門朋友
一係吃喝玩樂,一係唔理
再唔係就深藍,又收錢,又話條例無問題果啲
話我地無中生有,逢中必反。
次次我都會send建制賣樓賣地既比佢地
次次駁唔到
土生土長

中學偏黃大部分同學都係淺黃同中立唔出聲

自己就同個fd 6961271發過幾次夢上過前線

過番澳門比人的入黑房問我做咩帶羽毛球拍

Onlun9過香港打波囉
我都有睇到,啲人仲話官方語言個中文係包埋簡體
我都試過同親戚咁講
然後我望住佢講一句我同我啲朋友個個有份去,我都係仲係好撚窮,夠唔夠資格答你?

全場靜撚咗唔敢再講
其實係咪大部分真澳門人都撐香港?
真係好少,好多都事不關己既心態
澳門高登班撚樣含撚喇,最鐘意講香港關呢個群咩事

屌你老母咁你就搣甩高登個名啦,戇撚鳩鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞