真•澳門人你哋而家咩環境

583 回覆
361 Like 2 Dislike
澳博年年都搞D紅色旅行
想知咁多澳門巴打身邊既警察朋友點睇?
有警察朋友當然係果邊立場,不過我果個朋友就唔多傾呢D,已經知大家立場唔會提,無謂搵交鬧,反而有D唔熟果D最攞命,share都算,仲要share低智森屈文妓果D最低級野...
Tg: Lukeleng
我識得一個公務員,去完大陸培訓完,突然變左支持獨裁反民主,仲好積極,以前隻字不提
咁佢本身判斷力應該好低..
如果唔做狗就養唔到家都幾撚廢
係咪去廣州5日4夜吖
公司環境基本上後生仔女,通常都明

不過去到茶餐廳要忍口。。。
澳門人嘅政治取向同大陸人相若
維穩至上
追求真民主自由嘅人幾乎被埋沒、掩蓋晒
去北平
有駁過,基本上駁完就係一句"乜你咁自私"彈埋嚟,叫返我試下唔好做以家份工阿,心諗屌你 我唔返對個社會有撥亂反正作用我咪唔返囉,我唔返有撚用咩,係咁loop類似既嘢,同玩開嗰班淺藍既fd冷戰咗幾個星期
身邊日日係到講點亂,講埋D收錢論
上次我反問,200萬人點收錢,邊個比?
又係到兜一部份人係有

又問佢地咁愛國點解唔返大陸住,發娶
點解個個有錢佬,官都渣哂外國護照,
堂跟窒到佢地冇聲出

之後又咩日日咁亂攪到旅遊業,經濟差哂
我大大聲笑鳩佢地自己GOOGLE下香港GDP比例
留意下呢2個月恆指有冇仆街先好講
最on9 係澳門高登起底組個垃圾page
成班殘體狗大陸打手歪曲事實,post d 垃圾改圖屈香港示威者
我即post 現實黑警做衰野嘅片,收佢皮
身邊日日係到講點亂,講埋D收錢論
上次我反問,200萬人點收錢,邊個比?
又係到兜一部份人係有

又問佢地咁愛國點解唔返大陸住,發展
點解個個有錢佬,官都渣哂外國護照,
當堂窒到佢地冇聲出

之後又咩日日咁亂攪到旅遊業,經濟差哂
我大大聲笑鳩佢地自己GOOGLE下香港GDP比例
留意下呢2個月恆指有冇仆街先好講

打錯好多字
佢地話,所以班候生咪笨柒囉 比人擺上枱
澳門聖若瑟呢? 女友讀呢間
多朋友政府冷感。

唔表態,淨掛住翻工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞