[黑色0.3警告] 張超雄事件 - 論0.3分化議員與群眾手法

2055 回覆
5325 Like 95 Dislike
首先,希望同各位介紹返今次反送中運動0.3既慣常手法先
1. 深夜洗板式推post及出post
用意 : 佔據明天起床時輿論,帶風向

2. 正反立論,然後互屌
假設我係中聯辦,手持50個連登ac,
只要我執住一個議題,如連儂牆事件
正反立論然後出post,25 vs 25瘋狂推post互屌,
咁就自然會有人忍唔住口回post,結果就會變成同路人互屌

3. 就單一議題推舊post
例如係上星期,就有手足發現0.3瘋狂推舊既連儂牆post,
想借連儂牆呢個議題去spin走接下來既地區遊行,
同埋引你班連登仔互屌

張超雄事件
而今次張超雄事件,其實AY楊岳橋一早於三星期前,已經首次提交單次性域外法權既草案比特首辦,用意係用單次性移交疑犯,取代全港反對既逃反條例,撕開班狗官既假面具。
但林鄭一直都未有回應,而AY上星期亦再次重提單次性域外法權比特首辦,仲開埋記招。
到今日,特首辦都係未有回應!

但係,點解攻擊對象會變左做張超雄,
呢個時候,希望大家識得當自己係共產黨咁去思考!
如果我係共產黨,要分化成個運動,
我必定要分化左班議員同群眾先,
因為議員會監察警隊使用武力,每次事後都開記招,
變相TVB呢個官媒無咁易洗到人腦。
而點解今次對象係張超雄呢?

比著你係共產黨,你要揀個人郁,你揀AY定張超雄?
我就必然會揀張超雄,因為之前早有難民之父既美譽,
而且民望及口才都應該不及AY,
由弱點進攻,將一道小裂縫打成一個缺口,
咁樣離城牆倒塌之日便不遠矣!

最後,再次提成大家,
今次運動,每個人都係The member of Team Hong Kong
但係大家既角色定位唔同,職能都會唔同,受限亦有唔同,
唔好咁易比人分化到,
唇亡齒寒,互相扶持
先係今次運動可以維持到現今既重點
幫手推上熱門
等聽朝D手足起身睇到呢個POST
心水清
琴日林生係柒就柒在現在輸口才講到一口泡,
的確做既野比到位人入,
但係要做鬼,我洗唔撚洗日日企前線,仲要又食埋棍?
唔好比人分化啊,反而議員被攻擊時,各位手足要護返住佢地!
幫你推
push
721金鐘見
我無野講
唔係唔畀你地屌

但如果你係聽咗CCTVB Source
諗都無諗過就信咗

唔該你聽日落街
搵個c9望住佢
再照下鏡
睇下你同佢有咩分別!!
樓主好波
域外法權係講緊香港自己審番 唔係單次引渡喎 兩個方案點同 點都好 等聽朝佢自己交代番清楚 而家大家都知少少唔能夠妄下定論
不分裂 不割蓆 做好本份
各位連登仔眼仔腦仔都要精靈,唔好同垃圾三毛鬥氣回佢哋,最簡單就係block、負皮然後上一頁。
大家宜家真係要冷靜,要好好分析思考
病到七彩,但係爬起身打呢個POST
今晚推分化 posts 嘅主要係陳雲一班打手
其實而家最好就係暫緩左佢
等到林鄭撤回再由頭討論
而家人地二讀緊 大家自然不安
strong post leave name + bump
真係要推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞