[分享] 西伯利亞、貝加爾湖

117 回覆
151 Like 1 Dislike
我2月頭去
但貝加爾湖好多地方都蓋晒雪

睇相感覺好似重凍
2月頭好似有多d藍冰睇?

平均-17至-24
唔多呀
我諗要等到4月開始溶雪先多藍冰
樓主支35幾大光圈?

F2 呀
樓主可唔可以share個行程俾細佬我參考下
巴打啲相好靚
已收納IG

btw想問下有冇咩無反推介下?
新手筆直淨body可以5-6k
有空可以幫我一下嗎 謝謝

大致係 Irkutsk 2晚-> 奧爾洪島 胡日爾村 3晚 ->
李斯特維揚卡 1晚 -> Irkutsk 1晚

呢個係我地一星期左右既行程
網上都有好多詳細資料

大致係 Irkutsk 2晚-> 奧爾洪島 胡日爾村 3晚 ->

網上都有好多詳細資料

Share 成個trip得唔得
Btw thanks
巴打啲相好靚
已收納IG

btw想問下有冇咩無反推介下?
新手筆直淨body可以5-6k
有空可以幫我一下嗎 謝謝

旅行用就富士
xt-20 / xe 2s
睇下你鍾意咩樣

我本身都用xe2 with samyang 12mm f2& fuji 35mm 1.4

網上都有好多詳細資料

Share 成個trip得唔得
Btw thanks

Day 1 香港->伊爾庫次克
Day 2 伊爾庫次克 市內一日遊
Day 3 伊爾庫次克->奧爾洪島
Day 4 奧爾洪島北線
Day 5 奧爾洪島南線
Day 6 奧爾洪島->伊爾庫次克->利斯特維揚卡
Day 7 利鎮一日遊 狗拉雪橇
Day 8 利鎮返伊爾庫次克, hea
Day 9 搭西伯利亞鐵路去 後貝加爾斯克
Day10 係鐵路上面 要Hea 30個鐘
Day11 後貝加爾斯克過境滿洲里
Day12 滿洲里市內一日遊
Day13 去海拉爾 再北上 額爾古納
Day14 額爾古納 市集 、濕地源
Day15 去根河、hea
Day16 根河市集、馴鹿之鄉
Day17 去哈爾濱 (空氣差,唔想逗留)轉車去 吉林
Day18 長白山鎮
Day19 長白山
Day20 魔界景區、滑雪
Day21 返長春,搭飛機返香港過年

大致係咁
Lm
巴打果度有無極光睇?

點解你啲相熟口熟面,好似邊度見過

btw. followed ig

冇嫁,要俄羅斯最北面先見到
可能dcfever呀,有d圖post過
Btw Thankyou
巴打有無telegram
黎緊去有d野想問下
有,你留id
咁耐既post都比比搵到

Thx
巴打我有D嘢關於係貝加爾湖住宿ge 想問
Tg: couchingfc
好靚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞