[分享] 西伯利亞、貝加爾湖

117 回覆
151 Like 1 Dislike
留明
樓主有冇Ig/Flickr
著咩衫?
巴打淨係帶左兩支定焦去?
我遲啲都諗住淨係帶35mm + 50mm 定焦去旅行
可唔可以講下感受/有無d咩唔方便地方 thx
企冰上面好驚
睇相我都驚

劉鳴睇相
留名 plan 下年去
好正
爸打去左幾耐同總共用左幾錢?

如果剩係計 俄羅斯既行程,
大概3000$ (唔連機票同西伯利亞火車 車飛)
西伯利亞地區物價好平
我地晚晚飲香檳
留名
聽完李健首貝加爾湖畔已經好想去
留名支持
樓主有冇Ig/Flickr

有的
不過唔好起我的底

https://www.flickr.com/photos/roaming-aperture/
https://www.instagram.com/alexshing/

剛剛follow 左你,Alex
著咩衫?

上身
uniqlo 短袖內衣(每天換)
uniqlo heattech extra warm 長袖內衣
uniqlo 薄衛衣
無印 薄羽絨
montbell 風嬲
幾本上-10度同-30度 上身都係咁著

下身
uniqlo heattech extra warm 褲
uniqlo 入面有絨毛既褲
視乎溫度, 再決定著唔著多條褲

厚冷帽、厚頸圍、厚襪、厚手套 必備。

最凍既時候係-36度
冬天真係靚過夏天
我決定會响冬天去多次
巴打淨係帶左兩支定焦去?
我遲啲都諗住淨係帶35mm + 50mm 定焦去旅行
可唔可以講下感受/有無d咩唔方便地方 thx

係呀, 最難受地方係每次換鏡都好辛苦, 隻手唔洗5秒就麻痺
35mm 有d限制 影星空 同室內建築 效果麻麻

我覺得35mm+50mm 焦距都有d接近, 帶一支或者好d
再唔係28+50 / 35 +80 /24-105/ 24-120

如果你用慣35+50就冇所謂
企冰上面好驚
睇相我都驚

劉鳴睇相

唔驚嫁! 我地可以行既地方
d冰好似都有成米厚!
聽完李健首貝加爾湖畔已經好想去

我去之前有一排都狂loop
多謝上面d巴打 留言支持
原諒我冇回哂你地

張圖幾match

係奧爾洪島上面,大部份既住宿都係木屋結構。原來木屋除左有極佳既保溫性能之外,木材都可以自動調節室內濕度。當室內潮濕,就自動吸收水分,乾燥既時候,就自動釋放水分,令到室內濕度始終保持係適當既範圍之內。

未完..
留名睇靚相
巴打電池點保暖?上次北海道d電直插 用暖袋都冇咩用

冇專登保暖呀
都係將粒電放係羽絨個袋到

D750 原廠電冇影響
副廠電就比平時用快一倍
同埋
出入室內室外 要擺部相機入袋先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞