721情報新嘗試!!!

463 回覆
858 Like 5 Dislike
唉 道理同玩牌一樣 你開哂牌俾人睇
人地會睇住黎食 會令所有人都好危險 衰過唔搞
不過如果情報分非公開可公開就唔同
非公開 只傳俾前線例如前線幾點準備撤退呀 會唔會衝呀咁 俾各條戰線嘅前線知就得
可公開例如缺乏物資XXX 警方出動XXX
係啲可以同應該俾所有人知嘅(有Tg都有做緊)
但係方便比群眾睇到
例如撒退方向 進退 等等
因為之前發夢果時前排叫人唔好退 後排係咁叫人退
我無野講
我要見律師
會唔會係5-7人一個小隊先開一部手機,其中一個做通訊員(因為每次都太多人收唔到電話

利申做開鍵盤,所以唔知可唔可行
一直覺得係現場手機作用唔夠walkie大
人多就會網路慢,仲要有時收唔到。次次都係咁
Walkie 大機會比人勾線

解決方法: 要用一套code
有冇啲walkie嘅app係可以用到?
用code 穩陣d 就算勾到捉到都好難入到
推返721post上去
之前都諗過 有一班人 唔想沖既 負責遊走傳訊息 但當然呢班人要確實係自己友 咁就變左我地有一套自己既加密系統 啲狗都唔會知我地想做咩
可以5人一隊 最緊要夠快同可信
係要搵人企喺最前線既左右翼同中路,三線既前線,三線既前線物資站,人鏈,後排物資站,
互相去傳消息同fact check返

前線同前線物資站可以搵喺外圍/甚至唔喺現場既人factcheck
外圍/唔喺現場既人可以上網睇返live
記者某程度就係delay 三秒既天眼
我同朋友已經做緊
大概係一至兩個係港島其他位置睇live,兩至三個係唔同地方企,通常都係制高點。無事唔會傳消息,有衝突、上豬咀等就會用2g電話即時聯絡,再用大叫方式傳開
但電話有時真係收唔到
樓上有巴打話用旗,我覺得可行
只係揮旗條友要好謹慎,一覺唔覺意入左軍師mode就煩
旗好基本兩種都夠應付一般情況,開放討論
紅旗 準備衝突,需要防具或棍、馬
藍旗 需要撒退
遊走 單車 上幾次發夢都試過
都係太混亂 一個講完5分鐘後又一個講同樣既野
咁不如直接係到開個群? 因為我個日係沙田都見推鐵馬又推前又推後 前面既人愈推愈前 後面既人又話守後面 根本就唔知聽邊個講好
因為無人確實咁推出黎同埋唔係大多數人知道 如果有 再分開幾隊係唔同位置 咁資訊就唔會重疊
可行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞