721情報新嘗試!!!

463 回覆
858 Like 5 Dislike
借朋友ac開post 第一次開有野錯唔好插太力

小弟有個大膽想法,我發夢企前線 因為全程都係緊張狀態 根本無辦法拎部電話出來睇連登睇Tg。
我知我地有哨兵巴打一直有做野。但係一班班分開做資訊情報好易亂
所以希望試下整個情報中心去整合每條路線每條前線既情報 想法
再分享返比各大前線 物資站既手足知
情報中心既用處係聯絡每條前線既哨兵,唔會指揮前線做野 只係講返個形勢比班手足知。
情報中心需要之前做開哨兵既手足同埋地圖 用6位數walkie對方好難追到線
目前只係得個想法 想聽聽大家意見 睇下可唔可行

集思廣益呀
再推
推,覺得ok
可行呀,咪就係將已fact check左既消息用擴音器講比前線知,再由前線既手足討論一陣達成共識,再由情報組轉達比其他戰線知。最重要一點,冇大台勿以為自己軍師控制手足做你想做既野!我地唔係你粒兵!
最重要既係 情報中心唔係指揮中心
只係集合情報再整合出去
每個位放1至3個哨 去負責接受/發放訊息
好似沙田咁 3戰線變1戰線 都搞左勁耐 啲鐵馬搬上搬落浪費體力,以後有想法就同訊息組既人講,再由佢地問前線,消息就唔會太亂。
唔好沉呀 推
要fact check得好嚴謹
一陣有fake news真係影響好大
到時堅係唔搞好過搞
其實715凌晨已經講緊,希望有啲曾經面對面face check左既群黎組成,因為唔想有警做25,加上唔需要太多人手
所以人要用之前做開哨 有晒經驗既團隊入黎幫手
係.. 長盾/圓盾/cid/速龍/水炮車/狗車/旅遊巴/係咪換更,係邊到集結同埋幾多人,要好清楚咁用極大聲音響講出黎
仲有邊條防線少人 邊條防線太多人 都要講
可以做埋打氣鼓舞既角色 因為有大喇叭
我無野講
岩呀 不過要防25 個呀媽搵仔group聲稱已滲透哨兵group
我意見想當日好似物資站咁 整個情報站
安排人手整合情報 面對面set channel。
咁樣得唔得
支持 推
前線各自揾個信得過既朋友做fact check,一有時間就睇個個朋友俾咩msg你,咁似係最方便快捷同可靠
發夢企前線大部分都將手機銀包放晒落袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞