[Ver. 2.0] 知己知彼 百戰百勝 圖解香港警察裝備

612 回覆
478 Like 3 Dislike
好詳細 幫推

Btw, 大家唔好回#1,搞到個post勁長
好撚詳細詳細到毅進仔都未必記得哂
懷疑後方2/2要配合返個顔色解讀,可能係表示返唔同區域嘅小隊,數字可能同你推測一樣,疑似係PTU/PRC特有辨識,因為見EU或者唔係隊隊有。同埋,頭盔燈唔係淨係得藍仲有其他顏色,又係用黎分隊,速龍鐘意用螢光棒。
一定要推上熱門!
Push
速龍小隊由PTU教官、反恐特勤隊(CTRU)、鐵路應變隊(RRU)、機場特警(ASU)及飛虎隊(SDU)抽調過黎,所以睇到腰間有寫CTRU扣只能說明佢係屬CTRU的速龍!!上次612有相影到一班速龍着卡其色鞋,MTP腰袋果班係屬飛虎隊的速龍,因為果D裝備係飛虎裝備。。同埋飛虎的防毒面具有別於其他部門!!而屬PTU教官的速龍會負責“胡椒水”及指揮帶領其他防暴警佈防及行動!有冇留意612後唔見左速龍????因為有D速龍(PTU教官)着番普通軍裝、有D着左便裝(CTRU果D)。。。因為睇佢哋行動崗位及頭盔裝備已經睇得出
屌你老母!!!
宜家熱門全部都係啲唔關721嘅垃圾post
全部人同我搵啲關事嘅post 推撚爆佢!!!
推推
頭盔後面C3 2/2 中嘅2/2 其中一個意思係配合番佢屬於邊駕車,PTU每架車前都有一個相同菱形的數字!

我冇記錯意思係佢屬於邊排嘅邊架車,例如第2排Car 2
多謝補充
612嗰日有CTRU着咗佢地套衫出嚟
仲有手槍唔會係左輪
而且掛大腿
我都知啲車有寫咩隊
但估唔到可以咁解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞