點解我地仲要咁執著唔可以死人呢條底線

59 回覆
24 Like 179 Dislike
但樓主我建議你改一改個標題再出post
好多標題黨會以為叫緊人去殺狗 未睇先負皮
無錯
所以中共如果有心要贏呢場仗,喺毫無選擇下係有可能派鬼嫁禍示威者
咁我地作為鍵盤戰士係有責任去諗點樣打破呢盤有可能發生既死局
標題黨真係無處不在
就算前線做啲咩 我地都要支持 所以前線只要理念同大家一樣 佢地做乜我地都會撐

死不割蓆
我已經無乜所謂
去到呢個地步如果大家仲停留緊睇標題然後再跟正負皮數評分都無得救架啦
我希望大家係真心因為唔認同我而負皮啦
樓主我屌你老母,我向你道歉你都唔覆9我
係咪打算呢世唔原諒我?
如果狗死左,有分打既手足會被控謀殺
其次係個輿論風向係未知之數,唔好咁樂觀
同隔離po一樣用標題呃負皮係遭受不合理武力對待嘅時候當然要反擊,而反擊嘅時候對狗造成嘅創傷並唔係我地能夠控制,所以理論上並唔會對輿論產生好大衝擊

但係你嗰標題令人覺得我地嘅目的應該係打死佢哋重開改標題啦
你講得好啱呀
但係你望下個負皮數字 恐怕你要失望喇
同人討論一定係要當人地低能咁樣清清楚楚list岀㴝
所以你下次個標題直接講重點啦
但有質素/值得討論嘅內容唔應該浪費左
講真冇人會鼓吹主動造成傷亡 但好值得提大家唔好割蓆
係呀 發覺好多有内容嘅post死起標題鳩打
開左第一條人命,就唔會停,無論係死邊邊面既人
打狗死狗從來都唔係我地既共同目標
共識就係不割不篤
你想討論既最極端結果(死人), 過程可以有好多好多種
每一次既處理方法都未必會一樣
我都成日比啲9標題fake左入去
各位對唔住
我已經開咗新POST
https://lihkg.com/thread/1321946/page/1
我哋已經死咗5個人喇

仲唔夠多?
幫手推下新POST
原諒你啦https://lihkg.com/thread/1321946/page/1

睇黎你好想殺人喎
死人呢個底線唔好咁易超越
一旦超越,情況會惡化得好快
未必所有香港人接受到同做好準備,

如果真係要出手,一定要合情合理,
好似新城市廣場,聽到意見係接納到示威者出於自衛去咬傷警察手指
睇嘢睇遠啲啦,你以為敵人係警犬咁簡單咩,班狗後面有厚面皮嘅盧偉聰係新聞扭曲事實,佢後面有更厚面皮嘅林奠扮慘搏班廢老同情,再後面就係共產黨,令到中共出手嘅時候你已經死咗喇
如果對面上線都會咁諗就好
前排先有個膠post 話解放軍入城 問香港人設路障 阻止解放軍入城 依家你話唔可以執著死人呢條線

講真一死人 件事就控制唔到 示威者者同政府都會失控

除非香港人先係有革命心理準備 不過有既話一早就完左單野啦
愚見:
唔贊成暴力 但係保護自己係必須
佢地上場都預左有人可以打
有睇過魯魯修就知

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞