做緊/考緊 政府ws/ai/acw/to 入黎 (5)

1001 回覆
4 Like 28 Dislike
同做判頭pm做既野差唔多
睇藍單白吉 控制 進度 錢 時間
負責批錢俾判頭,睇安全 環保 等等
定時同大幫判頭開會追野
to下面無人
acw下面有ws
即係做開contractor 先有機?
consultant 就行TO 個邊,對嗎?
畢左業成年。apply過幾次。都係in都無得in。on99
又話尼個post 是豬骨頭,缺人?有手有腳?
有冇寄學歷呀?
今時今日TO都要degree+consultant 出身
咩係
咪*
搵食艱難
咩牌咁低人工?
成日聽人咁講都唔係好信
唔係,你問acw係做咩
我答既就係平時要做既野

做判頭有優勢,做乾收銀係mains上0優勢
如果係咁,主要有2個原因

1. 太多人申請,唔夠時間見曬咁多人,將條cut off line提高。

2. 證書唔岩/寄漏野 即foul
struct 考完牌先得3萬頭
同ws差唔多
低過acw
工程好難撈。
Cta 都係cpjobs send cv 。仲要寄cert去?
我以前都係經email send
一份pdf cv 連 證書 ref letter send去

唔知依家有無改,可能跟你所講一樣
改左唔洗send
聽講考TO好多有master學歷
溫馨提示
kai fu 依家請緊 body shop
想入政府仲未考到 可以仆入去做住先
入職要求
Holder of Higher Diploma in
Building Studies /
Civil Engineering /
Structural Engineering
唔係呢3科要個別去check

再加 中英文公開試合格

申請方法
submit your application with full resume including contact phone number, date available in MS Word format to us.

TOinterview 啲interviewer 睇唔唔學歷
hd 又係10分
degree又係10分
master都係10分
doctor 亦係10分

只可以講master感覺上有信心,表達能力較好,
即使你有double master係手,講野口窒窒,
講野無pt都byebye
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞