做緊/考緊 政府ws/ai/acw/to 入黎 (5)

1001 回覆
4 Like 28 Dislike
係 撞著老細想升職就仆街
乜都做哂,咁個SE係到R腳指?
負責dom印
巴打前幾個月好似無咁差?
見我做熟左開始放哂d file俾我自己睇
85罷工之後

試著說:135罷買

[參考波蘭成功例子既最佳戰術] 完全剋制政府冷處理 - 罷買
一個最有效既長期戰術, 麻煩入去睇睇

1. 週期性罷買係相當可行既一個戰術, 因為更能夠令普通人適應
2. 罷買影響力可以好大
3. 政府用冷處理戰術,打算拖至9月,而罷買係開學之後一樣可以實行,可以向社會施加壓力既最好方法
4. 罷買比遊行, 三罷, 更能夠說服中立派/和理非行動

https://lihkg.com/thread/1397444/page/1
隔離post見到話WS2=CTA
咁我見到maple分別有WS2同CTA(A)
請問其實兩者有咩分別?
同埋maple嘅CTA(A)係唔係都對入厚誠/asd WS2有幫助?
因為見到maple依家淨係有開CTA(A)

利申:KF WS2已過deadline都照apply左
幫推
請問想入TO前做咩位比較好?
main con grad e?乾收銀?身體店?
但jobsdb除左可以attach resume之外,冇其他位可以attach啦喎

利申:另外send左封email有attach所有,唔知咁樣得唔得
見到#376word檔可以加入scan檔冇野了
有冇人知,EMSD TO(E&M)係咪已經出左interview email?
我都有報,冇收過,你識人有?
佢地多唔多hd學歷
基本上請三類人
1.女
2.有master或PhD 學歷
3. 有多年工作實戰經驗
唔通hd仔入去做唔補degree再補master就冇得升
offer god ,absi,每日拜一次
Cede to g幾時派彩
好想轉工
Cedd
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞