警察已失控,必須解散警隊

365 回覆
3367 Like 77 Dislike
其實應該要追究埋嗰班失控警察嘅刑事責任
紀律督導委員會、相關條例同懲處應該可以制衡

本身啲公安條例同警隊內部都有機制去做
宜家係無人去執行,究竟警隊內部有幾混亂
垃圾警察
唔好話自己香港人
解散警隊,還權於民
佢地成班上哂腦好大程度係因為training時被洗腦 再加上出班後大家圍喂喂心態 覺得市民係對立敵人
實則只要有強權 高層黎洗返佢地腦 情況應該可以有改善 當然好大部份人係要炒左去 好似今日亂棍打白衫女仔個d咁 無得救
非法武裝份子
用開保安公司既名義成立一個組織
犯唔犯法
我意思係唔排除黑警仔女有上街,或者同你同我一樣,對佢自己嘅狗父恨之入骨。

唔好見人講嘢唔啱聽就3毛,
歡迎善用起底功能。
炒走之餘仲要追究刑事責任,佢哋本身對市民都有好重怨氣,唔知會治安造成咩影響
我無野講 我要見律師 唔好兇我 我無野講
繼續痴人說夢
信得過香港人
信唔過大陸人
唔獨立,就無權解散佢
呢d都係鳩up架喇 依現時情況 唔好話重組 追究佢地刑事都唔會出現
而家警隊唔解散就真係治安真空喇
其實點解一定要同班警犬硬碰硬 而家個社會焦點變哂落警民矛盾到 我係班高官肯定加倍煽動班警犬由佢哋繼續同示威者互相仇視

現實啲咁講個社會冇可能冇警察既存在 就算你話林鄭落台 警察都冇可能大換血大拿拿三萬幾警察喎

我諗而家兩邊都上晒腦 遲早變得不可控
學堂教得差,出到嚟風氣差,結果就係咁

前線全部獨立委員會查一次,依法去處理
新個班重新培訓過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞