警察已失控,必須解散警隊

365 回覆
3367 Like 77 Dislike
市民係無武力,唔等於無能力
如果政府拒絕回應,就繼續癱瘓政府功能
真 成個警隊都腐敗都不憾
全部都係為打人已入
【#警察濫暴 #必須廣傳 #請廣傳】

7月13日 上水 晚上

防暴警察在大致完成清場行動後,在天橋上無故發難,突然大叫且追向一名16歲青年。青年受驚立刻拔腿就跑,最終被迫跳橋避開警察!

幸好當時有社工及攝影師將青年拉住,青年方可無礙。但警察隨即趕到將青年拉上橋並立刻逮捕,控以「非法集會」。

本專頁強調,及時救回青年的是社工和攝影師,並非後來趕至的警察;警察只是在攝影師將青年拉住後,將青年拉回橋上拘捕。

警察暴行實在罄竹難書。香港人根本無法制衡警暴,但又必須自救!請各位將黑警惡行,用一切可行方式公諸於世!
成立民兵,保護自己,要求美國科水!!!
成立調查委員會嘅訴求應該變成 解散警隊

呢個警隊已經走火入魔,只會愈來愈瘋狂,一定要解散,重新招募,重新教育,審視警例。
想指教 解散左 個真空期咩人補上
唔好唔記得 我地要針對既係制度! 係要加野去控制佢地
佢地自己頂唔順佢地自己走係另一回事!
佢唔解散,一國一制之後都解硬散,大陸一貫做法必然全用大陸公安執行大陸法律,香港呢班就調去大西北新彊集中營勞改,無香港人會為佢地發聲。
真心換撚左做個肯做野既特首先有用
其實我有講到,不過可以再講多次
1. 抽調其他紀律部隊
2. 民間同社區自組嘅民安隊
3. 保安公司

正因為要針對制度,所以同時要有獨立調查委員會研究制度失衡嘅原因,再進行改革
我覺得應該咁先fair

成立獨立調查小組
先將有份參與個幾日前線嘅警員調查
ps 據我所知,去得前線大部分係自己舉手去

然後呢班癲狗收撚皮

呢段真空期間,一d 唔緊急嘅地方(如醫院)民安隊可以去協助

跟住再成立我諗應該叫督導委員會嘅野去監察
組自衛隊 義和團啦
而家根本就係軍政府,殺人唔眨眼
係要成個政治制度換先夠做
btw解散之餘一定要清算班黑警
再搵就實可以filter走d思想有問題個d啦
推啦
失控警察
垃圾黑警!
其實而家燃眉之急係要針對班死仆街警犬先
佢地係成個運動既最大障礙
短期內班仆街狗官都唔會提送中住
所以行動升級都係搞班狗先
發夢再圍狗總效果未必咁大
提議不如諗諗每區狗署、狗員宿舍做下野
例如可能佢地附近貼poster掛橫額
印佢地罪證出黎
話佢地係人菅人命
最緊要係打沈佢地士氣
白色恐佈,無法無天
同你老母路人
點樣隨時法呀?係街捉一個遊行人士就咁岩搵到佢老豆係狗呀?
屌佢老味荒死唔係靜雞雞出街唔敢俾屋企人知
同路人?同你老母 死3毛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞