(開拓視野)看看大陸人真實既看法

309 回覆
663 Like 10 Dislike
可以話派系鬥爭一直都有係到
咁啱撞到香港又有大事
唔一定關事
但有心人都有得利用下?

利申:9估
分析得幾合理
國內好多地方税收負數,中央仲要貼錢
印象中得北京同華南某幾個城市有正數税收

利申:唔知之前睇嘅資料真唔真
啫係政想逼人反佢?
江派想逼我地反共,甘佢地可以有彈藥反習
利申:斷估
佢哋淨係識權鬥,講到香港人只係棋子,唔係為自由抗爭,依d ost少睇為妙,支那人自己做唔得,暗眨香港人只係棋子

如果因為權鬥可以搞咁多野,支共唔洗管治得咁辛
佢哋淨係識權鬥,講到香港人只係棋子,唔係為自由抗爭,依d ost少睇為妙,支那人自己做唔得,暗眨香港人只係棋子

如果因為權鬥可以搞咁多野,支共唔洗管治得咁辛苦

好多人都唔係傻既,就玩修憲果時都好多人知個政府玩咩。
但問佢地點解唔反?
「修就修唄又不是吃不上飯?」
「搞那麼多有的沒的你活膩了?」
「要上班,不了。」

佢地只能夠寄望各種方法離開地獄,冇條件就得閒屌多幾隻閪苟且度日算。
呢個推斷合理,但係宅大大真係會因為咁而帝位不保咩⋯⋯?
難度太高
大陸主流社交網微博清一色五毛同民族主義傻鳩
同佢地講乜都會spin到你搞港獨同外國勢力利用
然後漢奸走狗再吹雞圍你
唔好講大陸
正係老母王國 成個公海版都係深藍po
上知乎咪得囉
小有大陸人真正既理性討論
Push
信一半啦,有啲留言一睇就知係連登仔帶風向
睇都未睇就評論, 同廢老有咩分別
有冇可以講下其實上海個定位係點?
係咪都好似管廣州管到咁嚴?
we connect
推下高汁野先
高質
往死里打好正
頭幾個分析得幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞