(開拓視野)看看大陸人真實既看法

309 回覆
663 Like 10 Dislike
睇都知
曾同梁都冇咩下場就有眼睇
Btw點解佢地啲留言無比人和諧咗
啲留言出位到咁 直接屌中共
其實大陸人係長期比中共洗腦先係咁 (包括香港廢老廢中)
中共仲未打破到香港制度缺口
同樣地 我地一樣打破唔到中共封鎖消息嘅缺口
香港人要贏 除咗壓制警察維穩力量之外
最重要就係點樣打開中共缺口
尖沙咀遊行本身其中一個理念就係咁
方向就有 係睇我地可唔可以快過中共打開信息缺口
屌,唔小心正皮錯咗

做乜鳩要自我矮化?
有個北京室友
佢都係超級義士直接係wechat同佢D FD講話叫佢地要理解土共做緊乜,同埋想香港死,所以今次先咁多人出黎。
我都有KEEP住比佢睇連登PO,佢話其實中共貿易戰對佢經濟損失唔大,其實係內患最大。
習上台到而家其實只控制到上海以北既地方(之前江蘇老兵起義),上海以南包括香港澳門都係江派勢力,佢話其實有冇發現政府唔再溫水煮蛙,直接一野一野咁三跑高鐵逃犯係想香港人肯企出黎獨立,所以你睇所有人言行舉止都好奇怪(習問這是正式警察嗎、689做跟班咁款)佢話冇外國勢力更加冇可能。
我地香港全城鍵盤戰士反攻大陸網
佢地越禁真相,我地就越要透露真相
全城鍵盤戰士既力量不可忽視
最好同時要拉攏/利用藍絲既力量
啲comment值得睇
【信用系統】「廣東省推進粵港澳大灣區建設三年行動計劃」究竟講乜嘢?:https://lihkg.com/thread/1307564/page/1
4.泛民近年接连犯蠢,没有意识到中共的变化,导致自己时被狙击DQ,让好不容易得来的立法会优势丢失,反而成了劣势,中途补选中民间因为不想折腾,以至于让建制派得势。

5.因为立法会的优势可以强行通过,北京希望下次选举在泛民调整过来前狙击香港制度,强行开一个口子,为正式消灭香港制度打响第一枪。

真係人地喺上面都睇得通透過班契弟
冇成本 又可以玩嘢 點解唔做
阻阻大家,唔好意思
希望大家能夠聽下呢兩段關於立法會嘅錄音
https://lih.kg/1307405
江派勢力亂港,迫維尼下台,呢種講法已經有左好耐

777唔係冇腦,響貿易戰,台灣選舉呢D時間硬推送中法
好肯定講 大多數大陸人一定係共狗
那些年返過大6做嘢,遇過嘅大陸同事其實又唔係真係個個都洗哂腦,只係驚無得食無得呼吸而選擇唔講,甚至吹捧
呢段真係要推
同老共鬥長命 可能贏
但大家會好辛苦 預咗個個星期有活動\
一、撤銷反送中抗爭者控罪
二、成立獨立調查委員會追究警方濫權
三、實行真雙普選
四、撤回引渡條例修訂草案
五、撤回6.12暴動定義
六、要求永不實行「社會信用評分系統」
七、徹回「多功能監控系統」
呢啲大陸人係咪出晒國先敢講呢啲嘢
微博先多五毛
我覺得起碼一半以上係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞