去以色列+巴勒斯坦有咩要注意?

61 回覆
1 Like 1 Dislike
原來潛水勝地都有份

2月8日,4枚來自埃及西奈半島的火箭彈襲擊以色列南端度假勝地埃拉特,最終3枚火箭彈被以軍“鐵穹”系統攔截,另一枚在無人空地爆炸,事後以軍旋即出動戰機空襲加沙與埃及接壤地區,造成兩名巴勒斯坦人死亡,5人受傷。
開緊火喎

我去得嚟又開完,哈馬斯頂多射到特拉維夫,不過射親呢度,以色列又會同佢死過!

上次去又係岩岩開完無耐,射左枝去機場附近 之後好多airlines 停飛左一段時間小心,買定insurance 好

有全年保!!唔擔心!
又呃人?搵咗好多個期都冇咁平!

經濟客艙機票
從特拉維夫開啟以色列探索之旅
耶路撒冷的莊嚴聖境、在死海無重自在的漂浮、秒秒精彩的都市繁華……以色列探索之旅,就從特拉維夫開始。

新舊交融的特拉維夫,讓你漫遊雅法古城,走訪世界文化遺產「白城」,轉個街角就到不同的餐廳品嚐地中海菜。這裡既是國際商業中心,亦是匯聚歷史文化的城市,豐富多姿的風情盡在旅程中。

由2017年3月26日起,以港幣4,830元*起乘坐嶄新的A350^客機,不停站直飛特拉維夫。每周四班直航航班,伴你展開以色列之旅。
係old city旁邊有巴士去伯利恆附近
唔洗book, 直接去就得
唔使文件,佢連我passport都唔睇

我係齋戒月去的 安息日的耶路撒冷如死城 麥記都唔開 個個都係酒店訓

仆街,都幾大鑊下

齋戒月無乜特別 無lunch 之麻
同巴打所講 安息日 去死海masada搞掂 夜晚番耶路撒冷 食咖喱咪搞掂 其實我覺得以色列好先進 入士多買罐可樂可以比信用卡
好多野不是網上講咁危險 又落後 記得d人問我係咪日本人有無睇火影

屌,我同哭牆d士兵吹水,佢都係咁問我

我係齋戒月去的 安息日的耶路撒冷如死城 麥記都唔開 個個都係酒店訓

仆街,都幾大鑊下

同巴打所講 安息日 去死海masada搞掂 夜晚番耶路撒冷 食咖喱咪搞掂 其實我覺得以色列好先進 入士多買罐可樂可以比信用卡
好多野不是網上講咁危險 又落後 記得d人問我係咪日本人有無睇火影

依家應該會問你係咪差人。

對唔住,我唔係

仆街,都幾大鑊下

依家應該會問你係咪差人。

對唔住,我唔係

我只係想做個好人
以色列有無雞叫?
原來潛水勝地都有份

2月8日,4枚來自埃及西奈半島的火箭彈襲擊以色列南端度假勝地埃拉特,最終3枚火箭彈被以軍“鐵穹”系統攔截,另一枚在無人空地爆炸,事後以軍旋即出動戰機空襲加沙與埃及接壤地區,造成兩名巴勒斯坦人死亡,5人受傷。

//近加沙地帶而家應該好可能OK緊張。
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-israel-rocket-attack-latest-port-eilat-launch-egypt-resort-islamic-state-terror-group-a7570991.html//

我咪係係睇7樓,已經講咗俾你知道囉。

唔好同我講,你唔識英文啊媽?

果度得希伯來話同阿拉伯話,老一輩一啲英文都唔識。
原來潛水勝地都有份

//近加沙地帶而家應該好可能OK緊張。
http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-israel-rocket-attack-latest-port-eilat-launch-egypt-resort-islamic-state-terror-group-a7570991.html//

我咪係係睇7樓,已經講咗俾你知道囉。

唔好同我講,你唔識英文啊媽?

果度得希伯來話同阿拉伯話,老一輩一啲英文都唔識。

未睇你果條LINK 呀

問定先姐 都唔會喺依兩三年內去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞