香港邊度有呢隻腸粉食?

424 回覆
121 Like 15 Dislike
每次番大陸一定食

屯門永留芳,質地似,豉油唔似,不過佢加左啲辣汁落去又幾好食

係咪order左即整俾你的?

值得食

啱啱放工去到又話賣晒
去左三次都食唔到

Hahaha
我去果時都見到有幾個叫,好似幾受歡迎
去廣州一定要去上下九食南信既腸粉, 好食過銀記好多
同埋南信左邊巷仔有間食薑醋, 豬紅, 好撚正

廣州係𠵱種

呢種真係好撚好食 好想食

屌你,好想食呀
元朗有一模一樣
不過一講就會淪陷

話畀我地知啦,淪陷前我要食十碟
元朗有一模一樣
不過一講就會淪陷

你唔講伯母都會淪陷
有無人整個list
我打算所有都去曬,揾出最好食果間 以後渣車食個靚早餐

南信 牛三星 細細個已經有食

南信 牛三星 細細個已經有食

屌你,我好掛住南信呀
元朗有一模一樣
不過一講就會淪陷

你唔講伯母都會淪陷

大陸個隻汁先係精華
最鍾意食,依種腸粉好食過香港嗰D多多聲,香港用布拉,一定要厚要韌,個面係滑,但係冇味
依種薄薄地一浸鋪係鐵板上,之後刮出來,加豉油同熟油,引晒啲米香味出黎

你未食過好味既布拉腸粉姐,之前堂記果D又滑又薄又有米味,不過搵夠嫌辛苦執鳩左唔做
最鍾意食,依種腸粉好食過香港嗰D多多聲,香港用布拉,一定要厚要韌,個面係滑,但係冇味
依種薄薄地一浸鋪係鐵板上,之後刮出來,加豉油同熟油,引晒啲米香味出黎

你未食過好味既布拉腸粉姐,之前堂記果D又滑又薄又有米味,不過搵夠嫌辛苦執鳩左唔做

Source: Openrice

試左太子豐味
唔多味精但加左冬姑 同鄉下陣味有少少距離加上腸粉太淋(可能純米汁關係)豉油太多同唔夾陣味
整體不過不失對得住個價都合理

試左太子豐味
唔多味精但加左冬姑 同鄉下陣味有少少距離加上腸粉太淋(可能純米汁關係)豉油太多同唔夾陣味

米漿唔夠太薄身冇米味,豉油簡直係垃圾,只係普通甜豉油

試左太子豐味

米漿唔夠太薄身冇米味,豉油簡直係垃圾,只係普通甜豉油

$15包加2隻蛋算喇

我岩岩都試左太子豐味,唔係個隻味黎

我岩岩都試左太子豐味,唔係個隻味黎

同意,個粉和個鼓油完全兩回事,好處係價錢合理

觀塘果間
粉漿有d厚 但豉油幾香
埋單17 (11+$3肉+$3蛋)

觀塘邊到?
牛肉腸一生難忘
之前去廣州玩 24小時內食左6次

上下九大把
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞