香港邊度有呢隻腸粉食?

424 回覆
121 Like 15 Dislike
呢隻扭扭腸都ok
img]https://na.cx/i/u3K4r3y.jpg[/img]
呢隻扭扭腸都ok

最撚正係有芽菜
樓主貼出嚟嗰張就應該係櫃桶腸嚟嘅,因為見佢巢到咁,係櫃桶腸先要鏟起佢,呢度有片介紹:http://hk.apple.nextmedia.com/etw/%E9%A3%B2%E9%A3%9F%E7%94%B7%E5%A5%B3/article/20161116/3_55901103/%E8%85%B8%E7%B2%89%E6%96%B0%E5%8B%A2%E5%8A%9B-%E6%AB%83%E6%A1%B6%E5%BC%8F%E5%8F%96%E4%BB%A3%E5%B8%83%E6%8B%89%E8%85%B8%E7%B2%89-%E5%BF%AB%E6%8D%B7%E5%BE%97%E5%9A%9F%E5%8F%88%E7%88%BD%E6%BB%91-
而布拉腸講求嘅係一幅過包住啲料,無可能巢到咁,好似銀記呢款咁:而廣州大部分都係呢隻,但廣州都有櫃桶腸嘅存在。
呢個post啲人成日混淆嘅原因好簡單,就係因為係大陸,基本上兩隻都好薄,香港好多時無薄嘅布拉腸,所以出現咗咁多誤會。
但我想講係大陸無論邊隻都秒殺香港嘅酒樓粥鋪腸粉。屌佢老母,大部分香港嗰啲仲厚過我塊包皮,話佢哋係布拉腸係侮辱緊布拉腸呢三隻字 完全唔滑,又厚,失敗!
台山 每次返去一定兩碟做早餐
十戈專登去食

邊度?依款幾似樣喎

邊到邊到

同問

睇相似係太子個間
十戈專登去食

邊度?依款幾似樣喎

邊到邊到

同問

睇相似係太子個間

太子嗰間都去過
都係唔啱我口味
大陸腸粉薄係因為夠d皮韌
咁係落左木薯粉
純米粉咁薄好易穿
大陸腸粉薄係因為夠d皮韌
咁係落左木薯粉
純米粉咁薄好易穿

就係因為易穿,先用鐵盤蒸,香港先要加野,唔係卷都卷唔到
十戈專登去食

邊度?依款幾似樣喎

邊到邊到

究竟係邊 好想食
下欄野都好吹棒

豆苗都係下欄野
依家咪又係賣到鬼咁貴又咁多人食
唔好睇小下欄野
寶達街市有
未計加料14蚊份(好似係),一份兩條

邊檔
未食過

啱啱行完搵唔到
銀記
番去食十幾碟
深圳有冇分店?

屯門永留芳,質地似,豉油唔似,不過佢加左啲辣汁落去又幾好食

屯門永留芳,質地似,豉油唔似,不過佢加左啲辣汁落去又幾好食

係咪order左即整俾你的?

值得食
返廣州成日食 個樣就似 不過係牛肉腸 早餐至小推3碟

廣州係𠵱種

廣州係𠵱種

呢種真係好撚好食 好想食
寶達街市有
未計加料14蚊份(好似係),一份兩條

邊間
元朗有一模一樣
不過一講就會淪陷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞