連啲大陸佬都心水清過大多數香港人

1001 回覆
4355 Like 23 Dislike
其實呢件事好多人一眼都睇穿發生緊咩事
大灣區呢個概念根本傻既都知係本質上同一國兩制相違背
依家要做既係令更多既人知道發生緊咩事
只要硬件(交通/網絡)融合左,軟件(行政/制度)一定馬上出事
一個大灣區係無可能同時兼容大陸法同普通法
更無可能會出現一個市有代議政治,有國會,另一個市無
到時港英餘孽消滅得七七八八
剩下既就係港特餘孽
香港人會全面被打壓,連三等公民都做唔到
我無野講
大陸人都知共產黨唔係好東西
硬件都唔得, 啲建築會霖, 啲用料好快爛
fucking push
有錢 同 國力強大 冇直接關係
錢印出來就得
聽完覺得自己係港豬,咁都唔知
重申7大訴求:
1. 撤回送中惡法
2. 撤回暴動定義
3. 撤銷對抗爭者控罪
4. 追究黑警暴行,成立獨立調查委員會
5. 落實真雙普選
6. 承諾不推行社會信用評分制度
7. 拆除所有監控燈柱

試著說監控燈柱, 不要說智慧燈柱
Push
洩露國家
Republic of Pearl River Delta
個人可以證實樓主轉載屬實
2014年被強制跟隨香港政府主導代表團去大陸交流會時候
會上嘅廣東省書記以及一堆唔識嘅大陸官員已經講過同樣言論
而且進一步講,拆關口拆口岸之後
香港將會同深圳畫為同一區,兩個地方將會融合同改名
香港將會正式消失,特區政府亦會被廢除改由新嘅區劃取代
200萬人反政府都冇用,撈埋深圳人口之後根本唔算係乜嘢
呢個亦係機場第三跑點解可以跨越領空區興建
點解政府要洗曬香港庫房儲備搞明日大嶼嘅主要原因
同埋,當時我親耳聽到,深圳灣兩邊口岸
包括古洞北都已經被劃咗俾深圳嘅創新科技發展
香港科技園(HKSTP)亦有份呢個計劃,而且係由大陸果邊指揮
有個咁既政府基本上基建起親都唔係咩好野黎
珠三國
一日人民幣未成國際流通貨幤一日都好難啦…政府有辨法控制…
篇文講嘅野一定係2047前做哂,仲有啲國企會加快淘汰香港各行各業,例如電訊、出版、水電、飲食等,務求盡快開通信用系統,總之唔會等到2047,一準備好就撤銷邊界
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞