連啲大陸佬都心水清過大多數香港人

1001 回覆
4355 Like 23 Dislike
仆街我唔要做大劣人呀
生活質素改善
殘體字,食物安全,普通話,網路長城,無人權自由,無公民政治參與,社會信用評分系統,人民幣
一日到黑係度打飛機,話2047收香港皮,宜家係Trump收緊你皮,你條壩都就快gg, 顧掂自己先啦,大陸食屎狗
在美國與中國的貿易戰有機會演變為新冷戰的情勢下,香港政治學者方志恆認為,香港對北京非常重要,中國當局希望將香港轉型為「紅色中國前哨」,在掏空香港自治同時,讓香港繼續為北京「充分利用」,比如輸入西方科技。[93]

北京會逐步平穩過渡到一國一制,會加快大陸移民來香港,改變香港人口結構。當局也會鼓勵香港院校的畢業生到大灣區去工作。這些都會使香港和大陸政治上融合,因為經濟上雙方已經融合[94]。
雙普選
大撚把人中意返大陸
邊覺得有問題 仲好添呀
有冇客觀條件先
頂多都係軍事政變
又係另一舊屎
15個鐘頭前美國國務院批准向台灣賣108架主戰坦克及可攜式刺針導彈
另外有一堆F-35戰機仲傾緊,如無意外會係戰役前得到F-35B(同日本新加坡一樣),前題係起「台灣關係法」指導下無中國間諜浸入。

Political-Military Affairs
US Dept of State
可以想像到時大陸人嘅使用量會係而家嘅千萬倍
真.....佢住葵興, 十年前返深圳分公司開會都唔願嫌遠, 而家半年已經玩勻曬珠三角
所以每日150一定唔會cut的
係, 只係坦克唔太夠,
戰機一定要有, 制空權一失好難打
廣州人表示係有d公司已經比人圍爐搞緊唔好信共產黨任何關於文化保護嘅嘢 都係方便自己權力唔係真保護嘅 距地真係想你快d死
push....
笑唔笑死人
樓價會跌
除左支爆 香港個價跌極有限
依家先醒已經好好

起碼可以盡地一煲多一次

唔計分化內鬼玩膠駝鳥嗰班
應該仍然有一堆人真係想自救
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞