IT業界加薪20-30% ?!?!

84 回覆
2 Like 5 Dislike
點解it狗好似好低? 因為比agent cap左好多水

例如上面有提到 3年exp既p offer 15-17k
呢度分分鐘食左成萬銀 普偏食水無咁深既agent會出到23-25k

因為有一班毒撚做爛市
12k programmer
11k support

我唔係做爛市
係啲Pk hr and agent水我
我唔想架

比人水完仲唔走?

下個月即搵
其實有人做爛市都好,好多公司都肯俾正常價,有五六年經驗過四皮既fd愈來愈多,真係相當好景
其實有人做爛市都好,好多公司都肯俾正常價,有五六年經驗過四皮既fd愈來愈多,真係相當好景

5-6年P仔?

5-6年P仔?

過四皮應該Sa 位黎

5-6年P仔?

過四皮應該Sa 位黎

咁森林巴打自己咩位咩經驗搵幾多
想有啲動力做落去
it fg 20k
第2年25-30k

我想問
四大mobile app SD幾錢人工

太差了,我5年經驗得2皮,抵收多D 負皮

5-6年P仔?

過四皮應該Sa 位黎

想有啲動力做落去

呢個價是大公司PM ? ??

5-6年P仔?

過四皮應該Sa 位黎

想有啲動力做落去

呢個價是大公司PM ? ??

40K年資高D既sa都有
pm係40K以上
不過5,6年做到40K既人唔多

同文員一樣
人地政府aco/ca 都過皮2/3
私人文員仔十年前8/9k十年後又係
無人去做,我又唔信d公司夠膽開咁低

始終有班食開屎既人做爛市
其實差唔多..
我做左四年多少少
轉左四份
10k -> 14k -> 19k -> 24k
而加裸辭左大半個月
搵緊下份
不過target無咁高

5-6年P仔?

過四皮應該Sa 位黎

想有啲動力做落去

我六年exp 三萬幾 AP,希望今年升到職可以加入我班fd 既行列

一齊努力
software house好d既
internal 果d就睇industry la

e行太現實,有錢既做到無屋企番,無錢既日日準時走,有幾多個有錢又有時間丫

internal轉software house跳多20-30%好正常,但好多都頂唔順,或者已經同時代脱節左

internal轉出黎見得多,sa位轉出黎果十個有五個要炒,三個自己走,一個頂得住,剩番果個做得好happy

同埋最重要係,AP, SA 位真係好缺人,先至跳到咁多人工啫,其他好難跳咁多

利申:做左十年既IT狗
fg p仔 寫c# .net
之前未學過,邊學邊做
12.5k 冇雙糧
花紅唔guarantee
我係咪比人壓得好緊要?

痴線 我8年前fg 都高過你
之前未學過,邊學邊做
12.5k 冇雙糧
我係咪比人壓得好緊要?

fg 咁好搵
之前未學過,邊學邊做
12.5k 冇雙糧
我係咪比人壓得好緊要?

可能因為我公司係越愛越長巴打講咁
internal department
好HEA, 但好低人工
之前未學過,邊學邊做
12.5k 冇雙糧
我係咪比人壓得好緊要?

好HEA, 但好低人工

總有代價
之前未學過,邊學邊做
12.5k 冇雙糧
我係咪比人壓得好緊要?

好HEA, 但好低人工

總有代價

唯有轉工
都係要返工架啦
點解唔搵多啲
比高過長工是常識吧
因為乜撚褔利都冇
仲要寄人離下個隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞