IT業界加薪20-30% ?!?!

84 回覆
2 Like 5 Dislike
fg p仔 寫c# .net
之前未學過,邊學邊做
12.5k 冇雙糧
花紅唔guarantee
我係咪比人壓得好緊要?

未grade半工讀緊
16k,有雙糧及花紅
係比人壓得好緊要

Part Time IT HD 想提早入行都比Agent 話無沙紙唔REFER
利申,轉行

你叫佢食屎然後cut線就得
利申:我冇lT HD
之前未學過,邊學邊做
12.5k 冇雙糧
我係咪比人壓得好緊要?

未grade半工讀緊
16k,有雙糧及花紅
係比人壓得好緊要

Part Time IT HD 想提早入行都比Agent 話無沙紙唔REFER
利申,轉行

你叫佢食屎然後cut線就得
利申:我冇lT HD

巴打有project 比而家間公司睇你識CODE?
見到度度都要HD / degree 心都灰。
有打算去做SUPPORT 捐下枱底先

利申,只係識最皮毛JAVA
唔小心咁左正評

邊個再推人落地獄吹到IT有幾好景死全家

利申睇住40歲高考狀元親戚得2x K人工, 同期其他狀元已平步青雲

agger, 屌你老味IT俾狗做
唔小心咁左正評

邊個再推人落地獄吹到IT有幾好景死全家

利申睇住40歲高考狀元親戚得2x K人工, 同期其他狀元已平步青雲

佢做邊範?40 2xk 邊有可能
之前未學過,邊學邊做
12.5k 冇雙糧
我係咪比人壓得好緊要?

我近3年是但聽任何一個U fresh grad P 都大於此數,接近此數的都有雙糧
Cs year two自學緊java 另外學埋php定JavaScript 好

JAVA / IOS , 而家有D web designer post 請人要識php, 痴線
點解it狗好似好低? 因為比agent cap左好多水

例如上面有提到 3年exp既p offer 15-17k
呢度分分鐘食左成萬銀 普偏食水無咁深既agent會出到23-25k

呢度分分鐘食左成萬銀 普偏食水無咁深既agent會出到23-25k

btw 千祈唔好入行 it係香港衰過做狗
我重點不是我被冇凍薪,而是唔見外面offer 有咁好景,就算係都是JAVA 多,
有時收到外面agency 電話offer奇低, 15k-17k 3yrs exp php developer 問有冇興趣 (不是一份半份個別例子),
仲低過我而家份工,
成日見D 報紙特別是晴報吹到好好景,
但見朋友們做的小公司一間一間摺
我想知是否真的咁好景而已定係D 傳媒又在9 up

煲大左
收左2件fg cv expect salary 25k
我笑而不語

巴打唔好笑住啊
我而家份工開價成23k
最後對方都只係壓左我百幾

btw 千祈唔好入行 it係香港衰過做狗

你係行家?

因為有一班毒撚做爛市
12k programmer
11k support

因為有一班毒撚做爛市
11k support

想當年我唔識上高登未有連登,朋友多是其他行業的人,本人數年前非fresh grad 正是呢D 頂爛市的傢伙
4 年40k啦
我重點不是我被冇凍薪,而是唔見外面offer 有咁好景,就算係都是JAVA 多,
有時收到外面agency 電話offer奇低, 15k-17k 3yrs exp php developer 問有冇興趣 (不是一份半份個別例子),
仲低過我而家份工,

煲大左
我笑而不語

巴打唔好笑住啊
我而家份工開價成23k

fg 2皮好正常,好心d閪老細就唔好睇低人啦

因為有一班毒撚做爛市
11k support

我唔係做爛市
係啲Pk hr and agent水我
我唔想架

因為有一班毒撚做爛市
11k support

香港生態係咁
仲低過我而家份工,

煲大左
我笑而不語

巴打唔好笑住啊
我而家份工開價成23k

fg 2皮好正常,好心d閪老細就唔好睇低人啦

其實唔正常
大部分都係16~18k
扣埋mpf離2萬又遠D

因為有一班毒撚做爛市
11k support

我唔係做爛市
我唔想架

班撚樣坐係度有錢收 難為有d人ot o到隻狗

因為有一班毒撚做爛市
11k support

我唔係做爛市
我唔想架

少年你太年輕,還未懂事
我有人脈都想開間it agent
反正年年都大把毒撚做爛市
又唔識拒絕offer

求撚其比部電腦code test
pass就算
自我介紹都唔洗
識開口講野比夠14k佢點話
有冇天才搞緊startup

係間公司有個老c忽阻住晒咩都deploy唔到,覺得自己浪費緊光陰
我有人脈都想開間it agent
反正年年都大把毒撚做爛市
又唔識拒絕offer

求撚其比部電腦code test
pass就算
自我介紹都唔洗
識開口講野比夠14k佢點話

因為有一班毒撚做爛市
11k support

我唔係做爛市
我唔想架

比人水完仲唔走?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞