(銀行撚)俾agent 壓緊價 人工一問

68 回覆
0 Like 2 Dislike
City 讀咩科?照計畢業一年半commercial 唔會咁底人工。之前做咩?

Bba
之前都係做分行sales
但有做開commercial loans
照計應該幾多人工?

條數要跑幾大?

而家好細下
City 讀咩科?照計畢業一年半commercial 唔會咁底人工。之前做咩?

Bba
之前都係做分行sales
但有做開commercial loans
照計應該幾多人工?

好睇你而加幾多人工喎。姐係而加由分行跳去commercial ?

而家basic 12k, 計埋bonus double 有16k
由分行去分行既commercial centre

咁你嚴重underpay wor 巴打.fg都唔只呢個價啦

所以學完commercial 就走
Agent點會壓你
你愈高人工佢愈多佣
所以一定同你fight到盡
睇怕佢個客嗰邊臨時想cut budget
如果低一兩k我覺得都仲勉強可以接受
15k咁上下啱架啦
你以為自己好有經驗?
Officer
佢比幾多你

本身話成個package 計average 月薪20k

拉average食屎啦
有啲仆街到話計埋ot 錢點點點
15k咁上下啱架啦
你以為自己好有經驗?

15k咁上下啱架啦
你以為自己好有經驗?

😂
Officer
佢比幾多你

我唔係banking 撚
想問下officer對上對落係咩position
manager?
想學下野
Agent點會壓你
你愈高人工佢愈多佣

係架咩
唔係越壓我佢就越抽得多咩
點解會壓價壓咁多 agent 會唔會之前吹大過人工,引你去見 之後再壓

其實見果陣同個hr 傾都ok
In 先打黎壓我價
點解會壓價壓咁多 agent 會唔會之前吹大過人工,引你去見 之後再壓

其實見果陣同個hr 傾都ok
In 先打黎壓我價

巴打如果未辭職,就再搵la

我尋日同佢講話忙緊再覆佢
聽日再打去傾下
bank fg 都20k la
老老豆豆 你計埋雙糧bonus先得16k
Hr請人比increment不嬲都唔會count bonus最多count雙糧
你公司有bonus人地公司冇咩而家
12k x 13
計番12個月咪得13k個月
比夠兩成increment你咪15.6k x 12
12k底薪你想嗌20k係咪食慒左
你底太低
agent只會頂盡幫你叫高20-30%
Agent點會壓你
你愈高人工佢愈多佣

係架咩
唔係越壓我佢就越抽得多咩

你唔信咪算囉
個事實係個顧主唔覺得你basic值20k
唔係agent壓價

除非你份工係直接由agent請你唔係銀行請
Hr請人比increment不嬲都唔會count bonus最多count雙糧
12k x 13

個20k 都係計曬
12k x 13

個20k 都係計曬

Bonus唔係guarantee
雙糧唔係間間有
事實上香港只係得番三四間細bank仲有
點用你計曬呀老友
再者你計曬所有野一個月大概16k 比夠你20% increment咪19.2k 你憑咩覺得自己可以ask for 25% increment先
12k x 13

個20k 都係計曬

雙糧唔係間間有
點用你計曬呀老友
再者你計曬所有野一個月大概16k 比夠你20% increment咪19.2k 你憑咩覺得自己可以ask for 25% increment先

憑本身個basic 係underpaid, bonus 係全行公認gurantee
同埋我同hr 見果陣hr都話計埋雙糧20k(實際basic 18.5k)係冇問題
有乜理由我同hr 傾好冇問題
Agent 一路同我講個feedback 係postive
去到最後先黎壓我價

邊間行咁撚高,我即轉去
fg perm得15k

邊間行咁撚高,我即轉去
fg perm得15k

睇你做咩位啦

利申 前線RM

銀行人工越來越低

輝煌時代2004~2008

雷曼後開始收皮

但六年前開始入銀行做 人工連佣未試過under 20k
12k x 13

exact7ly
12k x 13

個20k 都係計曬

雙糧唔係間間有
點用你計曬呀老友

憑本身個basic 係underpaid, bonus 係全行公認gurantee
同埋我同hr 見果陣hr都話計埋雙糧20k(實際basic 18.5k)係冇問題
有乜理由我同hr 傾好冇問題
Agent 一路同我講個feedback 係postive
去到最後先黎壓我價

香港地九成九打工仔都話自己underpaid架啦
Officer
佢比幾多你

我唔係banking 撚
想問下officer對上對落係咩position
manager?
想學下野

officer係最撚低、之後已經叫ger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞