(銀行撚)俾agent 壓緊價 人工一問

68 回覆
0 Like 2 Dislike
經agent apply 左做commercial business officer,
工作係幫rm 做credit proposal, 另外自己要有commercial loan 數,
照計有offer 架喇同agent傾緊人工
我年半經驗,expected salary 不嬲講開20k 無問題
尋日agent 打黎壓我價,
想問下我呢個經驗加呢個position 市價大慨幾錢?

有冇hr 或者banking 既朋友俾下意見
Officer
佢比幾多你
經agent apply 左做commercial business officer,
工作係幫rm 做credit proposal, 另外自己要有commercial loan 數,
我年半經驗,expected salary 不嬲講開20k 無問題

幾年經驗?有無bonus?

幾年經驗?有無bonus?

年半,有1-1.5月 bonus
Officer
佢比幾多你

本身話成個package 計average 月薪20k
呢d濕鳩工有20k咪偷笑 仲想點
Officer
佢比幾多你

轉工唔加2成重要比佢打9折?
叫高D
agent一定食你價 幫你叫高都係佢責任
佢實諸多藉口話銀行個面無得再高 又覺得你好岩
其實係懶 怕你最後唔accept佢就無錢收
所以會係咁落嘴頭
Officer
佢比幾多你

轉工唔加2成重要比佢打9折?

唔係 本身~16k 而家20k
邊間bank咁低人工 btw 咩學歷?
邊間bank咁低人工 btw 咩學歷?

算低?
咁應該幾多?
City grad
City 讀咩科?照計畢業一年半commercial 唔會咁底人工。之前做咩?
巴打咩agent 可以揾到bank back office 既工

呢排揾工 有經驗都比人壓價 壓到變FG
心諗轉行好過
City 讀咩科?照計畢業一年半commercial 唔會咁底人工。之前做咩?

Bba
之前都係做分行sales
但有做開commercial loans
照計應該幾多人工?
fg入都18k, agent話過多年再搵可以上22,23k, 係市價
滙記兩雞半一定有、唔太鳩極速升rm
fg入都18k, agent話過多年再搵可以上22,23k, 係市價

呢個價係basic salary 定包埋bonus double pay

Bba
照計應該幾多人工?

好睇你而加幾多人工喎。姐係而加由分行跳去commercial ?

Bba
照計應該幾多人工?

好睇你而加幾多人工喎。姐係而加由分行跳去commercial ?

而家basic 12k, 計埋bonus double 有16k
由分行去分行既commercial centre

Bba
照計應該幾多人工?

而家basic 12k, 計埋bonus double 有16k
由分行去分行既commercial centre

咁你嚴重underpay wor 巴打.fg都唔只呢個價啦
邊間銀行出手咁底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞