【on9+武術+甜】大學武鬥傳

1001 回覆
95 Like 6 Dislike
7:30啦
七半啦
依家出
女角係咪唔會打比賽?

唔會
8.

第二日係dayoff,所以阿翼一朝早就去左石仔度

「叮噹!」
「叮噹!」
「叮噹!」
「叮噹!」
「叮噹!」

「石仔早晨..」

「殊!!」石仔細聲講:「細聲d..」

阿翼不惑,問:「做..做咩呀?」

「翼仔你入黎先..」石仔拉左我上二樓其中一間既健身房

「發生咩事呀?」

石仔奸笑:「唔駛擔心,一陣有野睇..」

「啊...」著住白色睡裙既阿玲打住喊露行出房

「黎啦黎啦黎啦!」

阿玲毫無警覺地打開洗手間既門

「啊呀呀呀呀呀!!!!」

阿玲一掂到鎖頭就成個人彈起

「做..做咩呀..」阿玲慢慢平伏心情,再次觸碰鎖頭

「呀呀呀呀呀!!!!!」

「哇哈哈哈屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹」

笑到痴左線既石仔馬上衝出去

「傻西!我響門後面駁左條電線,一掂就有幾volt電呀屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹屹」

「你...石狗!!!!!」阿玲怒得大叫:「又玩我!!!!正衰人!!!!」

石仔指住地下既一攤水:「你...」

「屹屹屹屹屹你電到瀨尿呀?屹屹屹屹屹!!!!」石仔見到後笑得更開懷
阿玲激到跳起咁濟

「死..死人虐待狂!!!」阿玲先發現到阿翼:「翼仔..!!點解你都響度架!唔..唔好睇呀!!」

「點呀瀨尿玲?響你男神翼仔面前瀨尿屹屹屹屹屹」石仔仲笑緊:「呀...唔得呀太好笑啦屹屹屹屹屹」

「呀!!!!」阿玲眼有淚光地衝返入房

「石仔..你今次又好似衰d喎..」

石仔終於笑完:「怕咩丫..上個禮拜我先痴左d AA超能膠落去佢對拖鞋度,搞到佢訓教都要著住上床,幾日先甩得返,依家咪又係冇事,屹屹屹屹」

「係喎,今日我心情好,我就教翼仔你一招必殺技啦」

「咩必殺技呀?」我問

「一招永遠令敵人打唔到你既招」

「嗱你個老友楊能就send左你第一round既對手d片比我啦」石仔落到大廳開著電視:「我同你睇左先啦」

「楊能佢知你電話咩?」

石仔飲左啖Calpis飲品,答:「上次打機比左佢啦,佢仲叫我好好咁教你呀」

呢個時期,阿玲已經換好衫落黎

「咁快落黎既瀨尿玲?屹屹屹屹」

「哼!」阿玲挨去阿翼處:「翼仔!我要脫離呢隻石狗既魔掌呀,你要救我呀!」

「吓...」

石仔恥笑:「屹屹屹屹!瀨尿玲你又冇波!翼仔唔撚要你啦!」

「唔好理佢姐」阿玲繼續勾引阿翼:「翼仔,你想唔想試下變..大人呀?我幫你丫...」

「大...大人?」

阿玲竟伸手摸住阿翼既下體:「即係...呢d呀」

「條女瀨尿瀨到short撚左呀!最後咪又係死死氣返黎我度!」石仔恥笑
電視機出現一段片段

似乎係果個戴施興打比賽既片段

戴施興既腳法好準,下下都擊中對手

相反,無論對手點用掃腳,都打唔低佢

最後戴施興以連環腿,就將擊倒

「翼仔你睇下,呢個大師兄佢既下盤功夫好勁,硬淨程度甚至係我之上;佢既拳頭亦非常有力...你今次真係大獲啦」石仔為阿翼解釋

「唔...唔係掛..」

睇到呢度,阿翼額頭已經出哂汗

石仔見阿翼流哂汗,笑笑口講:「唔駛驚喎,佢唔係冇弱點...而呢個弱點仲要好大」

「由於肌肉太過發達,佢既轉身速度係響水準以下...你睇下佢,一比對手打背就只係用身去擋」

「天下武功唯快不破..翼仔你要練既,就係速度!只要你一瞬間撓到佢既身後,佢就一定收皮!」

石仔將阿翼帶到屋外既大花園,並拎起一粒波子

「翼仔,你要做既野,就係連續用腳面的波子!的到100下就合格!」

阿翼聽到後大叫:「咁難!!?」

阿玲亦講:「係囉,粒波子咁細粒!」

石仔打住喊露:「如果想打贏大師兄既話,呢個係唯一方法..」

但係..呢個方法真係有用咩?只係的波子

「你唔信呀?我示範一次啦..」

石仔拋下波子,並非常熟練地將波子的響半空中

「咁得啦掛...」

阿玲反駁:「咁...咁你的到波子又點姐!都唔代表咩架!」

「妖,你咁麻煩架!」石仔慢慢行開:「咁唯有比你地睇下『製成品』啦」

石仔從三米以外衝向阿翼度,速度快如閃電!

但響距離一米時,石仔既身影竟然消失左!

石仔..正正出現響阿翼左後方既位置!!
「吓..頭先做咩事呀?」阿玲亦唔相信自己既雙眼

「呢一招就叫做阿修羅閃空,只要有呢樣野,你就可以贏到大師兄」石仔將波子拋比阿翼:「加油啦,翼仔」

如阿翼所料,咁樣的波子真係好難

波子一掂落腳面就會跳走

石仔就一早入返屋裏面訓教,得阿玲響度陪阿翼

「噠!」

經過左半個鐘頭既訓練,終於,成功的到一下啦!!

「嘩得左啦!!!翼仔你好叻呀!!!!」阿玲激動得擁抱住阿翼

呢刻阿翼真係唔識比反應:「呃...嗯..」

「叮噹!」

屋內傳來門鐘聲

「咦,佢地黎啦喎..」阿玲行入去開門

阿翼問:「邊個佢地呀?」

「咔!」

門外既係一個身材高挑既女仔,個樣都同阿玲一樣咁靚

啡色短髮,仲有對雪白既長腿

「嘩,乜阿玲你地依家住到咁遠架...」

「咁呢頭有海景睇,空氣又好嘛rina!」

阿玲再問:「係喎rina,唔駛陪你老公咩?」

「佢今日返工呀..」呢位叫rina既女仔道

rina發現到阿翼:「咦...佢係...」

「我叫阿翼..係石仔既徒弟...」阿翼尷尬地自我介紹一下

rina偷偷地響阿玲耳邊講:「嘩...幾靚仔喎,白白淨咁..丫係呀,我叫rina,你好呀翼仔!」
9.

「你...你好..」阿翼尷尬地打招呼,心想

「呢位姐姐.....唔通都係石仔既朋友黎..?」

「徒弟?...阿翼,點解你會黎跟石狗學功夫既?」rina問

「因為...我被人逼左去參加個大專武術大賽,所以..咪搵石仔教我...」

rina坐上梳化:「大專武術大賽?依家有d咁得意既野既..」

「咦,rina你呢個手袋咁靚既?」

「係呀,智也生日買比我架!」

「你老公就好啦!咁有錢...」阿玲一臉妒忌:「個死石狗姑寒到死!$#%#$^%$^%#$#%$#^%$^%$^$%^$%^$%^$%」

「唔好咁講,智也都好多缺點架!佢$#%#$^%$^%#$#%$#^%$^%$^$%^$%^$%^$%」

唔止三個女人,兩個女人都已經一個墟

面前兩名靚女不停指責自己男仔

「咁..我繼續練野先啦..」阿翼只好出去花園,繼續訓練

「噠!噠!噠!」

阿翼望住地上既波子

「唉...練左成個鐘都仲係的得三下...點先的到一百下呀...」

「翼仔~~~好辛苦咁喎...」

rina忽然響阿翼後面出現
「丫!嚇死我呀」阿翼被rina嚇親:「你地..唔係響入面既咩?」

「傾完lu..咪出黎睇下你練成點囉!」rina望到地上既波子:「咦,的波子呀?」

「嗯...但係依家都仲係的得幾下」

rina笑笑口:「嘻嘻,石狗明顯特登玩你啦!我教你啦!」

rina執起波子,赤腳將波子控制於腳面上

「噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!」

「嗱...係咪好易呢?」

「點樣...先可以好似rina姐姐你咁..控得咁好呀?」

rina指住腳面

「你一定要專中d,波子響半空果陣,你一定預計佢下一次既位置」

翼仔即刻回想上,石仔同自己打街霸果陣,訓練到既超快反應時間!

「哦...!!我知啦!!!係反應!!!」

「嘻,翼仔你都好醒喎!」rina笑道:「依家再試下丫!」

「噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!噠!」

經過兩小時既訓練後,終於...

「成...成功啦!!!!!!的到100下呀翼仔!!!!!!」
阿玲激動得攬住阿翼

rina笑道:「叻仔喎,我果陣都練左成日,咁證明翼仔你都好有天份!」

「哈哈...係咩....」
「嘩,乜咁嘈呀...」

石仔捽住眼行出黎:「咦rina你黎左既?」

「終於捨得起身啦咩死石狗?!」阿玲攬住阿翼:「多得rina教路,翼仔依家的到100下波子啦!」

「係咩...比我睇丫!」

阿翼展示訓練既成果比石仔睇

「嗯...幾好丫...」石仔道:「咁依家...你再試下學我今朝咁,出阿修羅閃空丫!」

阿翼聽石仔講,行到10米外

「哦...但係,我唔識點樣出喎...」

rina走去,響阿翼耳邊度:「翼仔,你記住頭先的波子既果種感覺,響石仔面前大約1米既時候,右腳踏前,腳腕轉左,以180度響石仔既左邊轉過去後面」

阿翼聽住rina既說話,集中精神

「1米..1米...」

「加油...加油...」兩位女生亦細細聲為阿翼打氣

「踏!」

阿翼起步,向住石仔衝過去

「4米..3米..2米......1米」

阿翼跟住rina既提示,右腳踏前

剛才既波子訓練,令阿翼既腳腕肌肉已經完全進化!
「發!!!」

阿翼腳腕向左,以神速之勢,轉到石仔身後

「呼...呼......」

「好野!!!!翼仔你好叻呀!!!!!!」阿玲同rina撲過去阿翼度

「睇到未呀石狗!我教翼仔仲教得好過你啦!」rina對石仔做鬼臉

「.......原來...rina教我都係為左威比石仔睇...」阿翼心想

「車...學果少少野就咁巴閉,我都未教你點打人」石仔囂張道

rina問:「咁石狗你..諗住教邊招呀?」

「終極黃金斬」
10日後

9月15號下晝三點

城大新體育館內

現場已經係人聲鼎沸,差唔多坐無虛席

「嘩...乜翼仔咁耐架...」小聖望住錶,非常擔心:「就黎入場架啦...」

楊能食住雪糕:「你同佢定啦,石仔今朝同我講翼仔仲響佢度練緊野,我信佢地一定會準時到既!」

「咁...哥哥你個nami呢?」小聖奸笑問

一講到nami,楊能就鬱悶起黎

「呃...佢呀,可能女籃有練習呢,哈哈」

「軍浪bb,一陣要加油呀!你第一組就打架啦!」坐響隔黎既小珠不停跟軍浪道

「得啦...你好煩..」軍浪攤響凳上:「無論對手係邊,我都打得贏...」
「hello...」

身穿白色連身裙既nami行到楊能面前

「nami...hi,咁岩既!」一見nami,楊能即刻笑逐顏開:「你...黎睇我比賽架?」

「嗯...因為你個名..太易記啦哈哈,咁岩我又落左堂,咪黎睇下囉」nami指住楊能旁邊:「呢個位...」

「坐得!緊係坐得啦!」

「咦,楊能,幾時到你比賽呀?」nami問

「我係B組...應該4點半就開始架啦...」

「哦...我唔係好識武術架,一陣可唔可以同我講解下呀?」

楊能馬上點頭:「當..當然可以啦!」

「哥哥一見nami,即刻開心返啦」

「哈哈...佢咁既樣係人都知佢想點啦」

小聖同小珠細聲笑住傾計

「佢地係...」nami指住眾人

「丫同你介紹,呢個係我細妹小聖,呢個高妹就係小珠,無表情既呢個就係小珠個男朋友軍浪,佢地都係武術學會既人黎架」

「哦...你地好呀!」
短髮rina係咁樣的
今集鐵血。。。。
唔係幾明
屹屹點解&粒波子點滴
Ps 真人想學下
唔係幾明
屹屹點解&粒波子點滴
Ps 真人想學下

屹屹屹係笑聲黎
https://www.youtube.com/watch?v=o7Z2dZPdkTI

波子..你當少林足球的雞蛋咁
唔係幾明
屹屹點解&粒波子點滴
Ps 真人想學下

屹屹屹係笑聲黎
https://www.youtube.com/watch?v=o7Z2dZPdkTI

好痴線啊 石仔
睇上個故佢唔係咁架
Btw 阿拎真係抖m?
唔係幾明
屹屹點解&粒波子點滴
Ps 真人想學下

屹屹屹係笑聲黎

好痴線啊 石仔
睇上個故佢唔係咁架
Btw 阿拎真係抖m?

唔駛再搵命搏,石仔成個人痴哂線

應該唔係,阿玲成日想食左翼女喎
9點
9點

網頁版唔知咩事撳f5都冇更新到,搞到以為冇文 SORRY,
BTW今集鐵血真係
諗起衝鋒21 死亡行軍左右踢石仔
今集鐵血。。。。

講起就嬲
諗起衝鋒21 死亡行軍左右踢石仔

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞