[7月想比人踩] 艾梅洛閣下II世事件簿-魔眼蒐集列車Grace note-

639 回覆
26 Like 6 Dislike
雖然唔係好明佢講咩 但係feel到講緊d好厲害既野
好想比ufo光污染
咁把槍係佢嘅
好難唔關佢事
e個年頭d戰鬥,又或者多連續動作位好多間公司都carry唔到
e間黎講d 3DCG同戰鬥位其實唔差,細節仲有得進步下
好似今集車頂遠鏡比風吹住,跑步攻擊d起碼叫有動感先
對比起A1同JC d真係擺pose咁,冇乜打擊感
手法間間都差唔多,解說位固定畫面,留番d人力畫戰鬥
自己計番有1/3或者半集戰鬥其實算一般公司極限
typemoon啲關聯作真係好慘
f/z同ubw做到個標準太高,講緊f/z放響2019分分鐘都仲係全年最佳
然後ufo有本錢接其他漫畫/遊戲改編企劃嚟賺版權
但係typemoon其他ip動畫化就好尷尬
之前間唔中提下名既人終於有樣睇
仲整左個假聖盃出黎,仲真係召到英靈
我相信二世第一時間一定好想複製黎召大帝
今集我要睇一陣就停下去諗佢講緊咩
可唔可以重製fsn saber條線
咪都係當睇番間動畫公司既製作模式
ufo1年得1套動畫,分埋人手去劇場版都仲算鬆動,然後有錢燒
其他就1季接n套作品,都係邊畫邊播咁
其餘完全還原番公司特色,崩既崩,講故仔既講故仔
字我睇得明,但我真係串連唔番成件事
整到聖盃?我都,然後假英靈
佢up完點整聖杯我都係唔明
串通靈脈, 同日本個大聖杯連埋
整假聖杯,玩亞種聖杯戰爭
正常係做唔到召喚英靈但用左FAKER個職階玩負負得正所以成功左
(令咒,聖杯,英靈3樣都係假野)
基本上就係用D設定來解返件事
佢一講神秘/魔術就係任佢UP
認真便輸了
好撚正喎 想睇小說
12 gif
差唔多部部FATE 都有睇
依套有好正既OP ED 頂住
同UFO 比就差D 架喇, 但夠殺哂其他.
小灰都夠萌既
大兜帽好可愛
ED 最後個微笑殺死人
唔太明個吊墜用途
性愛吊飾可以令人避開/轉移視線
令魔眼失效
就咁?
戴多幾舊係身, 可以360度冇死角將人完全透明化, 因為其他人唔可會望你/唔會留意你
講故唔好駁故
好有機心
設定佢唔係討厭自己變saber 臉先要著大兜帽遮
近幾年 f/a f/e 同埋呢套動畫化效果都唔太好
慣咗 ufotable
不過呢套二世事件簿已經叫不過不失
f/e 個故事唔得
f/a 除咗第22集,其餘都
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞