[7月想比人踩] 艾梅洛閣下II世事件簿-魔眼蒐集列車Grace note-

639 回覆
26 Like 6 Dislike
同大學做project一樣
相性唔好你拍住個全系第一咪一樣嬴

TM魔術研究?
龍之介︰
切嗣︰

相性係有幫助,但不是絕對
幸運E嗰個
順便睇埋月姬 魔法使之夜 空之境界囉,fate系列都有好多小說可以睇
應該係搵番d傳說神話再套番落去?即係好似之前講雷係同木星有關咁,地動說同天動說
唔係
佢係幫TM作者唔同設定執屎
比料三田寫
而家Fate都有好多套,有無睇晒先
Fate / stay night
Fate / hollow ataraxia
Fate / Zero
Fate / Apocrypha
Fate / Strange Fake
Fate / Prototype
Fate / Prototype 蒼銀的碎片
Fate / Labyrinth
Fate / EXTRA
Fate / Grand Order
Fate / Requiem

雖然呢套係連接Fate / Zero (既主線) 同 Fate / stay night (同一條世界線) 為主
竟然冇Fate/kaleid liner Prisma Illya

多到.....
佢漏左
Fate/Extra CCC
Fate/Extra CCC FoxTail
Fate/Extella
Fate/Extella Link
Fate/Kaleid Liner
冰室的天地
KOHA-ACE嘅帝都聖杯奇譚
……………………
不如計埋煮飯仔

利申:只係睇過zero/fate/ha
咁煮飯仔又真係可以當fate...
衛宮飯係base on f/ha
根本起碼六條世界線
比較完整的係zero->f/sn->f/ha加飯堂
EXTRA->CCC->Extella->Extella Link
FP同蒼銀
F/Apoc、F/SF同FGO都分別獨立一條

咁魔伊呢?
魔伊應該係zero if 切c成功破壞聖杯再接落去
聖杯無破壞到
都係獨立
反而明確講過係5戰後嘅SF係接近冰室天地再分出去
冰室天地本身就係FSN HF為藍本,加左沙條家入冬木嘅IF
應該話zero尾成功阻止到四戰完場同之後再冇聖杯戰爭嘅世界
將太太(小聖杯)帶走離開冬木 或 封印聖杯
等如 沒有 收集魔力 等如逃避到第四戰???

求解
玩魔法使之夜之前使唔使玩左月姬先
最合理解釋應該係解體大聖杯
印象中魔伊都好似無詳情講用咩方法,我自己本身都唔係睇得好認真

但點都解唔通美游世界果邊
魔伊世界就算4戰5戰打唔打得成都會發展到美遊被送去伊莉亞果邊
但呢樣野係唔會係FSN世界線發生,所以先話係獨立世界線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞