19出車保

107 回覆
1 Like 6 Dislike
21 p 出車保, 報價10k , 但墊底費洗唔洗即該比埋?

就我所知墊底費嘅意思係超過墊底費嘅索償保險公司先會受理
例如墊底費係$15000
如果個索償金額係$21000,保險公司最後會賠$6000
如果個索償金額係$14000,保險公司係唔會賠,要你自己啃
所以墊底費係唔駛俾嘅
有錯請指正
21 p 出車保, 報價10k , 但墊底費洗唔洗即該比埋?

就我所知墊底費嘅意思係超過墊底費嘅索償保險公司先會受理
例如墊底費係$15000
如果個索償金額係$21000,保險公司最後會賠$6000
如果個索償金額係$14000,保險公司係唔會賠,要你自己啃
所以墊底費係唔駛俾嘅
有錯請指正

墊底費正式係叫自負額,所以無講錯。

講多少少,墊底有分:
一般(General): 基本墊底費
年輕司機(Young): 未滿25歲司機要畀
新牌司機(Inexperienced): 拎牌未足2年 (計P牌)
無記名司機(Unnamed): 司機未登記在保單上

最於墊底費係將所有中咗嘅item加哂佢

例子:19P仔,自己員
就 G+Y+I
我19歲有P,想出既時候 $13000 + 90000墊底
後來過左一個月我呀叔幫我出$3000+30000墊底
依加換左MARKX 3000CC $3150+30000墊底
搭單一問 唔夠歲重有邊間受
想出部1.4scirocco

1.4四門golf都未必受 何況兩門樹蛙

新車多數得 講緊1.4
我19歲有P,想出既時候 $13000 + 90000墊底
後來過左一個月我呀叔幫我出$3000+30000墊底
依加換左MARKX 3000CC $3150+30000墊底

13000果部係咩車?
23 岩岩甩p 自己出 同搵屋企人渣貨櫃既出分別大唔大
23 岩岩甩p 自己出 同搵屋企人渣貨櫃既出分別大唔大

Corolla
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞