泰晤士報: 勇敢的香港示威者 令西方世界蒙羞

237 回覆
1657 Like 3 Dislike
光州單野美國佬背後默許
冇睇哂但
中間個段話歐洲國家為咗利益唔出聲
其實香港人都係啦 只係今次踩埋底線啫
push
我無野講
睇到眼濕濕, 多謝呢位editor, Richard Lloyd Parry, 肯講出事實
仲有肯定左今次既value"The people of Hong Kong have behaved with courage, confidence, dignity and restraint."
咁張野仲值唔值錢?
下⋯⋯人地另一邊比實彈射緊都仲企出黎,我地算得d咩
我無野講
因為中共將香港人逼入絕路, 所以香港人先會反抗
而中共成日派錢比外國, 咁外國收左中共錢, 自然無必要對抗中共

中國一向都係 「寧與友邦 不予家奴」
搶劫自己平民既錢, 再送比外國,討好外國
啱啱睇完立場姐姐篇文,佢都有講呢個point:

全世界媒體都好頭痕,所有protestors都戴晒口罩冇id,唯有搵gphone
搵唔到人採訪,失去左好多影響力
政府玩白色恐怖最大結果係減低晒件事係國際間影響力
只有事件,沒有人物
我冇野講
我有權唔解鎖
我要搵律師 (背定律師電話)
我唔簽任何文件
我唔信任何警察
我要警誡記錄
我要食飯 飲水 毛氈 去廁所
我唔舒服要去醫院
我要睇你委任證同編號投訴你
講真 對抗老共
西媒唔會唔企示威者嗰邊
最多都係各打五十大板
屌鳩示威者唔屌暴政 只會喺華文傳媒先會有
Make friends, 多一個朋友=少一個敵人
我哋係直接受害人 冇得唔咁做
我覺得調返轉新加坡俾共產黨搞,香港人都會上街遊行聲援
(起碼我會出黎)
雖然新加坡係講英文、亞洲經濟中心,一講到民族性始終都係獨裁政府下教出黎嘅人

利申
遊行時俾新加坡遊客捉住影相... 感覺佢地當我地開party,唔似得我地同d鬼佬咁肉緊
我無野講
算鳩數啦老蕭
除左同共產黨係長期戰外
其他佢講d野都係離晒地
西方咪又係顧唔掂
燈得好 燒山
有部分係頭痕,唔知點寫,只能係tg係咁搵case
重有部分係唔信無領袖,香港呢邊點解釋都唔信
多謝樓豬po原文岀來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞