泰晤士報: 勇敢的香港示威者 令西方世界蒙羞

237 回覆
1657 Like 3 Dislike
Push
以前200萬人夠打成個中國
大家有冇諗過從英國嘅民粹主義入手
依家英國脫歐搞到兩大黨固有力量動搖
依家為求自保會好受啲選民影響
我覺得可以利用

英國精英主義離地同廢老保守民族主義大多數掌權
我覺得應該向住民族主義入手
依家brexit啲廢老俾人煽動晒覺得英國可以好似大英年代噉好威,對世界好有影響力,仲要大鑊到搞到兩大黨死噉滯
我地應該從依啲民粹心態入手
講香港係大英前國土,因為保守黨精英主義親歐親中背棄大英,自我貶低,放棄香港
依家全世界都反中國,大英前領土急要我地出手,英國仲要自貶做縮頭烏龜幾耐?save hong kong, our old friend.
仲要打經濟牌話香港送5000億畀支那做無謂嘢,英國可以駐軍保護嚟換錢拎嚟fund NHS

Our old friend Hong Kong be forced to send £50Bn to China. Now they’re seeking our help for democracy and freedom, be brave and stand up for Hong Kong!
之後再講£50Bn可以fund NHS幾多幾多,英國海外軍費幾多幾多,dog whistle 引導佢地覺得嗰啲錢可以畀佢
我諗你要搵個神學生先會識
push
我無嘢講 我要見律師 我要驗傷 我唔解鎖電話 我唔簽任何文件
標題應該是:「勇敢的香港示威者 令西方相形見絀」
篇嘢寫得幾好
係有啲情緒嘅寫法
放過黃洋達啦,無人識佢㗎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞