[Switch] 牧場物語 再會の礦石鎮 (完全重製版) 10月17日發售

1001 回覆
301 Like 7 Dislike
其實ok 同牧場物語大致相同,但Isometric 版 睇得辛苦少少 但畫風係幾靚,強調建議玩中文玩,果時心急買左日版,玩死人。。。
如果有得買番中文load 日版個save 就好了
其實個仔可以養到幾大?
以前玩一生完仔就冇玩了, 以為冇event, 其實生完仔仲有咩元素?
好似係玩到識行定爬
我童年回憶係講緊超任個隻

係呢隻game 令我突登記
日月火水火金土
即係星期日至六
日月火水木金土
而家問番我啲曜日係星期幾大腦都要load五秒
玩得三年
日日去扑雞像
呢個真係有性趣
今日twitter更新左條片,confirm左入屋會停時間
https://twitter.com/bokumono_PR/status/1149196623785811968?s=20
啲音樂大致上同原來嘅差唔多
有好有唔好
好就可以玩得輕鬆D唔洗咁趕時間
唔好就拎到放牧鐘之前唔會有人放牧
冇鐘根本浪費時間,9推一隻入倉起碼嘥你半個鐘
可以放雞,但出入雞舍loading好浪費現實時間
係夏天bgm呀
牧場同動森想買DL 版
唔洗換game ,好方便
可以減低壞save風險
唔係好大機癮係咪可以只買switch lite?
關事架咩
學下人地Stardew Valley咁 開度細門比D動物自己出來同返歸好過啦
其實取決於你嘅concern啦,依家出去買switch原版係2000hkd,switch lite official價1500,即係兩者差一隻game嘅價。
咁switch原版多個插電視同share play+手柄多啲功能,而且岩岩出左新聞話任天堂可能會upgrade下原版再加上如果咁啱想玩嘅game 必須有體感操作之類嘅lite唯一解決方法就係買多對原版手柄(都起碼300幾)、咁我覺得性價比來講原版>lite(而且有啲game優化得唔好如異域神劍唔插電視畫面好差)。不過如果你想成日帶出街又sure你會想玩同將來會想玩嘅game 都一定唔會需要/就算有你都唔會用體感功能嘅話+絕對唔會亦唔想用電視玩,咁lite畢竟輕啲平啲買lite都冇乜問題。
或者咁講,如果你唔係真係好爭在果六七百蚊
lite都係有優勢既,係佢攞上手真係會方便D
你話你坐得好地地玩,可能都無咁大分別
但如果係攤係度訓係度玩,耐左係會有差別既
所以話如果你真係完全wfc佢個tv mode,又自己毒毒玩多
其實真係可能買lite會好D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞