【唔好咁快開心住】外媒報緊香港既野大部分都醜化緊我地

537 回覆
2832 Like 42 Dislike
有冇可能見到23:50嗰時 聽唔明點解夾人走先覺得protesters分化緊?
[https://twitter.com/billbirtles/status/1145568324656308224?s=21

呢個澳洲駐華記者話示威者打普通話人藍屍。我貼咗好多嘢解釋。你哋好好留意Twitter 啲記者,或者認倒佢真人,解釋畀佢哋聽。
仲有擺低錢係立法會餐廳
自組新聞網
其實外媒既習慣係完整咁將件事寫出黎,所以如果佢寫到好幫我地先有點唔正常

話再眾籌既人有無諗過,錢我地一定唔夠支那多,經常咁做只會有兩個結果︰
1. 外媒唔再收我地既投稿
2. 支共既国家機器會用同樣方式日日落稿
報紙都有自己立場嘅,唔係你投就一定要登,登就一定有理由
乜都做齊最好。有自己新聞。出面又賣廣告
push
隔離衛報post個P牌樓豬肯肯定係鬼!
作故仔出嚟呃正評,講啲嘢同篇英文報道完全相反
最怕係比人信以為真廣傳!!!

因為篇報導係放大緊示威者嘅衝擊活動
對我地完全冇幫助
後面推post嘅都非常可疑

好希望大家推post之前可以fact check左先
唔好再比鬼呃同利用

得閒嘅話入去俾個負皮佢
好多人見多人正評就唔會懷疑內容

英國《衛報》撐學生71闖入立法會,批評警方失蹤設局,快過4點林鄭記招!
https://lih.kg/1275439
我覺得成篇嘢無用到一個“riot”字
無同港共同一論調
已經算係好幫忙
咁要留意Twitter 啲記者。你哋好似冇人mark實佢哋。好似打普通話人搶電話,冇人喺記者Twitter 解釋。
路透社、BBC、DW都係用持平手法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞