[A/I/PC]爐石戰紀討論區 #50

1001 回覆
3 Like 13 Dislike
戰士少左啦 好多牌組勀佢
控法開始改左小小牌組 都有6:4 - 5:5
任務聖必羸咁 除非對面手順到解哂死聲 唔係無限蛋
任賊開始玩偷牌+8費隻戰吼+復製入牌堆
心火牧
我覺得郁舊卡既機會大啲
而家最多人屌既係法同戰
法同戰根本遇到已經開小...
任務冇咩問題
暴雪就係想鼓勵你砌一副有主題既deck
呢類deck就算勁都係勁在成副deck既卡有配套

反觀爆爆博士同口袋銀行,單卡影響力太大
準時拍張卡出黎勝率即時太幅提升
控戰士無腦解解到對手冇資源或者打錯先嬴 除左快攻之外都有得打只係玩好耐
法師銀河 個over change太勁 5 6費發力一兩回合就嬴左 再打落去都係跟劇本玩 得無雙獵穩打依兩套
over charge
心火牧咁撚惡既?
場場t1都出 123
口袋有幾op
真係韓國大賽有得比你睇
韓國大賽冠軍felkine 完場訪問
都講“I focused on drawing Luna’s Pocket galaxy”
準時抽到就贏
亞服80g互換
Sai#41588
加左
亞服80g互換
Sleepy9394#3292
原來仲有人玩緊
垃圾game 等車搭車未玩下
爆爆博士單卡價值極高
咩都有
無替代品
唔係爐石好 係佢啲對手無個打得
換左未?
亞服換80金任
FatPianist#3391
講真雖然大家都一直屌爐石
但係睇下其他果幾隻卡game其實仲多問題
一直屌一直玩
早排出tft 想棄爐石但始終tft冇手機版好唔方便
結果又繼續玩緊
不過最近tft人氣好似跌左,連amaz都開返爐石台
聽講秋季出gwent手機版,到時又睇下棄唔棄到
我都係keep住屌keep住課
玩少左好多不過每日扮工無野做玩幾場都好
出電話版真係最明智既決定
課就不了啦
我巫妖王開始冇課
正常每日清任每季攞r5
應該都有7000金左右
對只合t1 deck既我黎講算maintain得到
咁多位巴打好,最近都搞緊個爐石比賽
係打改左制後既征服制,除左總獎金6000
同埋入左TOP8之後正賽,仲有得同下Shy、Blitzchung、kin等8個有名啲既爐石player一齊玩下
唔洗報名費,大家有興趣都可以報黎玩下

https://battlefy.com/afreecatv-hong-kong-hearthstone/afreecatv-hs-challenger-s3-%E9%A6%99%E6%B8%AF%E5%8D%80%E6%B5%B7%E9%81%B8%E8%B3%BD/5d5aabb2b654951ef9da26bb/info?infoTab=details
暴雪幾時先nerf法師同埋戰士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞