[A/I/PC]爐石戰紀討論區 #50

1001 回覆
3 Like 13 Dislike
依家戰士識帶神燈拎沈默
唔洗玩單卡
差唔多抽爆牌就出倒
合左魚人聖 任務聖 任務長城牧 無雙牧
仲有上版用落既機械獵 zoo術 token德
好似點打任務薩都贏唔到
佢一個任務體系可以玩快攻可以玩控制
點搞
任務薩睇抽牌
前5費1 2 3係咁黎就快攻 冇黎就爆
對過快攻任薩
佢手順係冇得打
完任之後雙倍射3射3咁
十幾廿十血都比佢射死
Highlander hunter同打頭戰比邊個勁啲?
任務薩仲有token 控制體系
放既大部分牌都一樣,核心果5 6張牌唔同
真係搞唔掂,r7比任務薩食到落r9
已加
Accepted
任薩好睇抽牌同圖騰發揮 又唔係場場都係咁
玩任務控制賊終於上返五
VSDATA數據 https://www.vicioussyndicate.com/vs-data-reaper-report-137/ 一如以往 參考下就好
T1 心火牧 控制戰 無雙獵 魚人聖 快攻戰 無雙法 炸彈戰
T2 炸彈獵 快攻賊 秘密獵 ZOO術 快攻薩 奇蹟法 魚人薩
T3 大法法 任務聖 TokenD
T4 任務薩 任務德 牆牧 任務賊 野獸獵 任務牧 無雙聖 任務術

就咁睇 T1 2都算多Deck
但感覺上今次個韓國比賽同我講法師根本做壞
*無雙系列指的是以賽佛瑞斯為核心的單張牌組
*紅色代表資料數不足的牌組,排名僅是推測
棄game 任聖可以連輸8場 場場比快攻同d -6狗屌打

對術士 一張神火都冇
對戰士 就黎兩張
對任聖 對面解完任 我先2/5
對法師 對面1血 開無雙10法術搞撚死我
對牧師 turn5 心火 ko

屌垃圾game 你玩撚埋佢
好玩唔玩玩任聖
魚人聖T1
任薩 任德 T4
任務薩先t4?
我睇Legend 數據係
但樣本應該唔夠多
R4-R1都係咁低
但點解咁低 唔好問我
ASIA
互射$80
KWAN#41154
加咗

笑撚左
D法師成5 6張AOE 魚人聖玩鳩
戰士後面仲有6張2/2/2冇cap到
有無人有睇shy條新片 副deck好似好勁咁
有冇link睇睇 唔知邊個shy
打親法師永遠成堆1cost多功能手下
明明有場優下turn都可以清晒你不突止仲要一堆高質怪係場上
每次對親法師都冇"實實在在"既感覺
比賽完應該會搞法師架喇
打單卡法 成日場休
之後無啦啦比法 反cup
痴線個個都T5銀河 之後各種表演
輸比T5銀河既感覺好差
任聖上5
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞