有沒人諗過真係出動解放軍會點

264 回覆
19 Like 1161 Dislike
其實出解放軍就代表已經贏左
證明左老共無能力管治香港
下一步就交比國際社會,外國介入隨時真係立得國
做乜野丫 咪又係岀口講2句
如果佢出得香港人都冇野可以再輸,盡地一舖囉
唔緊要,一齊焦土,到時可能全港反政府,唔使好似而家咁剩係後生受晒
唔會點。

最好聽日即刻出解放軍。

撕破這虛假的繁榮假象。

徹底毀滅這半死不活的「一國兩制」

我們的未來註定像新彊人一樣被關在集中營

但至少我們不能讓支那用利香港百多年積累的名氣
最多咪譴責同制裁大陸,會唔會為左香港同大陸打仗啊
so wt? 依家出美國講明會干預 反正仲有28年到時變番比中國 就一定係解放軍
老解一定要出,建制班HIHI一定走唔甩
香港金蛋破滅,攬炒
成堆新acc衝晒出黎

幾撚時有話打仗呀 傻閪
死諫 ‧ 不需要 ‧ 不值得 ‧ 不應該
https://lihkg.com/thread/1270205/page/1

I Can't Carry it for You...but I Can Carry You!
你係出至好 唔出死全家 垃圾
if we burn, you burn with us
老實講 根本人地都淨係會開口講2句
而家只有拖慢香港中國化,揾錢移民把啦
我覺得黑警衰過老解

1。老解先試徒手入城,唔成功先開槍。冇開槍嘅軍人有啲最後都有死

2。殺入城嘅老解唔係北京人。但黑警話晒都係香港人,理應同聲同氣,居然射殺同胞,真係老解都唔會囉

3。黑警真係喺冇生命威脅就開槍head shot,純粹為發泄,當練把,唔係為清場。黑警嘅佩備專業過老解幾十萬倍:

我梗係唔會想幫六四漂白啦。只係想講,黑警真係好仆街,好仆街。
補多句,老解有嘅嘢,黑警都有。槍黑警有大把。你話坦克車得老解有,咪玩啦,黑警一架水炮車車埋嚟你咪又係變肉醬

六四衰在唔識散,唔識be water。試想像如果六四嗰日啲學生走晒,去唔同大學繼續搞lecture講民主,件事有冇咁快完?
你要諗下64個年代同而家差幾遠阿大佬
剩係講資訊性已經無得比啦,當年屠城全世界外國關注唔多,係因為資訊唔流通唔發達阿,你諗下今時今日香港人遊下行,登下報,而家已經算係世界關注既一事

你出得解放軍鎮壓,你估其民主國家對中國會點?我唔同你講外國會唔會出兵,但其他大把因素已經足以令中國同香港同時收皮

唔好懶係眾人皆醉我獨醒咁啦
譚校長破產濤撐解大行動
用腦 thx
最有可能嘅結果就係中國被美國同歐盟制裁,香港不再是金融中心,大灣區難以有所作為,最壞情況可以回到冷戰時期,最壞情況係中共從世界中被孤立,好似現時嘅北韓咁。
come on
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞