係咪已經冇人識香港旗?

205 回覆
646 Like 135 Dislike
其實紐約市個紋章同旗,都有極大量荷蘭元素
唔通咁又代表紐約市居民冇骨氣咩
同意要有新旗 但而家又冇議會冇可能整到支全部人信服嘅新旗出嚟
咁現成有支叫香港旗嘅旗係到象徵香港最輝煌嘅時光 又個個都明 不如用住先 獨完/有機會再轉
咩邏輯 用香港旗會代表旨意英國佬?
講真,呢枝美觀好多
黑旗做香港旗有冇得搞?
OK我錯
但係澳紐加仍然都係英國係冇錯
代表緊香港囉屌你老母
就黎係啦
開始諗緊代表自己既旗
有英國國旗不了
都係錯
因為“英”女王喺澳洲嘅身份係澳洲女王
英國個王朝同澳洲個王朝,技術上係兩個唔同嘅王朝嚟
往年71拎香港旗無問題。今年個人意見覺得應該迴避吓
當年香港人對從政者唔信任唔理會政治
到理會嗰陣已經過咗中英聯合聲明
夏威夷解釋吓?
你話唔關就唔關?理據?
我唔同意喎
Australia has never been part of the United Kingdom. It was part of the British Empire, but became basically independent in 1931 (the final constitutional ties were cut in 1986). It is part of the Commonwealth, but that's a voluntary club.

原來嚴格上來講由頭到尾都唔係英國統治
夏威夷都用得米字,咁香港用有乜問題?
樓主錯!

呢支先係最耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞