係咪已經冇人識香港旗?

205 回覆
646 Like 135 Dislike
邊兩條攔坦唔識實際情況就dislike
屬於英女皇唔等於屬於英國
加拿大都係未獨立不過冇左上角
港英都無普選
俾我就揀支新既

咁樣算唔算向前看?
咪傻啦1999澳洲獨立公投係比否決
我見到連撐警集會都係用 Royal Blue 做底色
藍絲雖然唔直講
其實都係鍾意英國顏色多啲
咁點解加拿大急急腳轉咗新西蘭都就轉
97打後英國做左d乜
違反哂中英聯合聲明後都冇做過野
佢做過d乜令你睇到有希望先
你咁樣就已經排除左97後出世既香港人,唔通佢地唔係香港人咩?
你要記住你係比英國背叛
1999年公投係講轉共和,唔係獨立,唔好偷換概念

The passing of the Australia Act 1986 ended all possibility for any vestigial role of the British government in the government in Australia and removed the already seldom-used option of judicial appeals to the Privy Council in London
有呢支就夠
無錯,就係97後都咁多人醒覺
佢地同英國係無關係嫁,點解要做一個尷尬位比自己人呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞