200萬人既社運購物平台

497 回覆
2634 Like 26 Dislike
其實 係咪可以試下
財務問題由公眾監管 (課金支持者/會員)
可以學下外國D app咁
用銀行API 讀取每筆資金用左左去邊
咁樣財政好透明
支持,但一定要搵啲德高望重既人做leader,同埋所有財政要公開透明。做得到的話我肯每月捐5%月入
樓主搞真係會仆直
根本未諗清楚個市點玩
另外 如果怕會有銅鑼灣書店既情況
可以將部分決策上既野用app黎投票
而家d鋪位價錢
銀行API金管局未推晒
仲有幾個phase
申請成NGO得唔得?主力關注同「一國兩制、港人治港、高度自治」、真譜選嘅社會運動?
可以參考教協
唔係要課金

如果營運到。。。 只係希望大家把平日所需購物,用呢個平台就ok

你買到野, 又提供到工作機會比義士。。。等佢地生活有保障
所以更加唔會再想俾政府打壓
其實地方先係最大問題。
有邊個肯租自己個舖位出嚟?
真心呢個唔錯,一來平時可以籌集資金,二來都可以有抗衡大集團嘅意味,同時協助宣傳本地小店,本地製造嘅產品/ 食物

我識得寫網頁,server backend工作 樓主想搞嘅話可以預埋我: https://t.me/notbesilent_hk
無人講要實體鋪。 網上平台。 加多點貨倉同快物流就可以。

當然會遇到好似hktv mall 剛開始送貨慢既問題。
支持
財務要100%透明
呢d係expectation management 姐好小事
我覺得要實體鋪,從民生角度出發,好多人邊間就腳邊間方便買方間,有鋪可以做既野多好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞