作為長期抑鬱病患者,想講啲野比所有想死既人聽

206 回覆
832 Like 6 Dislike
「你地仲見到依個po,就代表,你地係堅持緊!努力緊!身邊既人唔理解,唔緊要,但我睇得出你地既掙扎!」
睇到呢段忍唔住爆喊 終於感覺有人明白我每呼呼一口氣都需要好多勇氣 多謝你
好辛苦 啱啱頂唔順已經去左食鎮靜劑 但係仲好辛苦
我岩岩都有食
應該話日日都要食3粒
鎮靜劑的確係會令人冷靜、呆滯
但佢係唔能夠消除人既負面思想嫁!
例如你失控發脾氣,可能會令到你可以冷靜返
但如果你好唔開心好辛苦,食完都仲會係keep住嫁

你依家最好就係擺低電話 起屋企散下步 睇下出面風景
又或者飲啖野 沖杯朱古力 然後訓教

放心 我好明你既感覺 stand by you
我宜家淨係一直喊一直喊
世界最困難唔係做任何野
而係堅持生存落去
keep住依份勇氣!!
食都要一段時間先有效
如果想平復個人可以YouTube search靜觀練習 跟住做
大家一齊頂住
萬大事上黎同我地一齊傾!
比啲空間自己休息!
We are all together
你食左藥應該會易訓啲
試下迫自己訓 呼一啖大氣 然後比個腦放空下
色即是空 空即是色
就好似柯左舊好大既屎好𣈱通既感覺
訓醒就會好好多!
如果想自殺既朋友 想自殺 建議綁住炸彈 攬住777一齊死

因為你地既死 對政府無影響 又會影響到其他有自殺傾向既人想自殺

只有咁死先有意義
有咩想講即管講 大家陪住你
好辛苦 冇勇氣再面對所有野 但又唔夠膽去死
去YouTube search靜觀 跟住做個人會平復啲㗎

大把人起到 要幫手開聲 記住希望係自己俾自己嘅 你啲負面思想係個病搞成咁 你個人本身唔係咁
好多時候我地會對未來產生恐懼,特別係即將發生既野
不安 焦慮 緊張 恐懼
放心 我對住好多野都係咁,所以我明
但好多時依啲只係自己拖加比自己既壓力
件事其實可能冇你想像中咁差
到到真係要應對既時候,反而覺得「其實都係咁姐 冇咩野啊」
所以絲打你真係要放鬆下 攤起張床 鳩叫下又好 拉下筋又好

加油!
推!
Push
心痛
做自己鐘意既野

加油

香港加油
做死士都唔要自殺
有抑鬱之後一直都唔識點鍾意人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞