中立人士感想

61 回覆
17 Like 191 Dislike
1. 速龍小隊展示編號係應份,《警察通例》20-14規定警察行使警察權力時,必須表明身分及出示委任證。而且有警察持有武器及槍,係武力及權力上有特權,為免警方濫用,限權係必須,而編號係可以追究警方濫權嘅通道。
若警方個人濫權,則可追個人而非問責成個警隊

至於示威者點解帶口罩?先唔講衝個班。淨係12號送物資都可被控遊蕩罪。
因爲至14同16年後,示威者心知,政府強硬,極大機會清算在場人士,所以口罩係代表對政府嘅不信任

2. 呢點站在示威者嘅角度,因為現時合法嘅政制失效,無法反映民意。

3. 有時非假資訊,而係相信自己相信嘅嘢。而你要知回音室及同溫層效應
大是大非面前
利益有衝突自然大家有立場,會覺得對面錯
其實呢條友唔多似中立
其實呢
你咁問就大家就可以靜心傾嘅
對話建立喺尊重上(但睇人)
但對於情緒激動,又一上嚟含有岐視態度,又真係好難有對話
一直以黎欺壓我地,實行議會暴力,硬推唔合理嘅法例,用傳媒黎抹黑我地,錄片係大眾面前喊,做戲,佢污衊我地係易如反掌,如果香港警察仍然係依法辦事,唔濫用警權,做政府嘅走狗,我地的確行得正企得正,點駛戴口罩!依加你反而話我地戴口罩唔見得光?
跪求 6月份黑警 整合片 (最好有埋字幕)
https://lih.kg/1261369
宜家香港嚴峻時期

仲好意思做中立份子?

On9
受專業訓練 + 擁有極高武力裝備 既警務人員 (公僕)
無受專業訓練 + 無武裝自發示威人士
放係同樣標準既天平去比?
1. 首先,我覺得執法警察應該要展示警員編號既。我講緊既係目的,二者目的都係一樣,打完之後可以冇野

2.根本冇得討論。2邊有2邊既正義,共產可以為佐共產有佢自己既正義,民主可以為佐民主有佢自己既正義。因為二者最後都係(聲稱) 咁樣對大家係最好,事實係咪最好,冇人知。

3. 求不同,我知中共係製造假新聞,示威者?

4. 示威者冇衝 唔認同
又係d弱智既中立人士
兩邊都有錯,和解啦super
1. 首先,我覺得執法警察應該要展示警員編號既。我講緊既係目的,二者目的都係一樣,打完之後可以冇野

有2個作用 第1個秋後算帳 和平集會之後冇人知之後會唔會比中共秋後算帳 就係冇人知 先要保護自己
2 就係保護自己 胡椒噴霧 你未食講係唔知有幾痛苦 催淚彈又一樣

2 你都知冇得講 咁你又要拎出來講

3 示威者 有咩fake new 我就唔知 你講下有咩fake new

4 示威者冇衝 咁你睇得太少同係現場
帶口罩犯法?
唔帶委任證扮警察係犯法喎。
扮乜中立
還原基本步

一個人戴口罩合唔合法
一堆人戴口罩合唔合法
一堆人去示威戴口罩合唔合法

唔帶委任證扮警察係犯法
1. 2個作用對示威者同警察黎講一樣,唔想被人秋後算帳,保護自己(警察就保護自己唔想被人投拆)

2. 冇得講,所以對2者黎講係一樣

3. 好多未證實既消息就係gp瘋傳當真

大家做緊既野咁似,憑咩企係道德高地話另一方錯
on9 佢係執法機關 點比呀 咪撚傻

3. 好多未證實既消息就係gp瘋傳當真 又係你講姐

單機啦你
執法機關都可以唔想比人投訴 咁你唔好撚做啦

慢慢單機
最慘 俾人講到有
d on9 廢中咪日日同人講 [幾千蚊搞亂香我先唔做]
冇可能嘅,連登肯定係世界最大同嘅一個論壇,除咗我之外其他兄弟都係胸襟廣闊,一視同仁,人中龍鳳嚟,唔會有你所講嘅咩立場嘅
贏哂啦你各打五十大板
如果你係真心咁諗既 你都幾撚蠢
Point 2 底已露,各位可以收隊
係呢單野上面表明得自己中立既一係港豬一係離地撚
無其他
納粹軍份糧都冇包受傷㗎,係咪唔應該殺納粹軍人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞