(會計撚)qp 放榜討論

102 回覆
0 Like 0 Dislike
都係果句
考完但無big4 exp又有咩意思

巴打依家做邊行

In house accounting
有掂到subgroup consol
叫做好過其他人少少
但人工好低而且好似啲人覺得你唔係big4出黎就唔俾機會你

如果經驗夠僱主用, 哪怕你2nd tier, 都可以賺到下錢, 好似波波噤

不過完全無audit 底, 分析能力係少一大截

between, 祝各位巴絲早日脫離qp 同柯鐵地獄

之前揸住4科好似冇人要咁
依家q左都幾徬徨

local 4年未轉出去
今次好次幾多人 pass
通常幾點知道成績
Pass
都係果句
考完但無big4 exp又有咩意思

巴打依家做邊行

In house accounting
有掂到subgroup consol
叫做好過其他人少少
但人工好低而且好似啲人覺得你唔係big4出黎就唔俾機會你

如果經驗夠僱主用, 哪怕你2nd tier, 都可以賺到下錢, 好似波波噤

不過完全無audit 底, 分析能力係少一大截

between, 祝各位巴絲早日脫離qp 同柯鐵地獄

Audit 本身有幾高分析能力?
睇你個口吻
好似 以前做 intern 見到個d 水人落踏的local firm 老板咁
通常幾點知道成績

朝早七點
Btw
今年final exam 好多人合格
距離四萬名香港註冊會計師的目標又邁進一大步
可喜可賀
23 號放 individual module
睇下 module b 又有幾多人 fail
Passing rate?
有無人補過Core ge FE? 教得好唔好?

前題係你要努力溫
因為佢會俾好多extra material你去溫

前題係你要努力溫

水記下個 season 好似有佢

前題係你要努力溫

水記下個 season 好似有佢

上個season 已經有,不過三班入面得一班
仲有個幾鐘
睇下幾多人睇完結果會舜間變柒頭
pass 左QP 洗唔洗experience 去license ?
已出result
pass左AC
下次考FE
點解今次 module c 同d 咁淺都有人 fail?

我就係炒C既例子
有冇人記得passing rate去邊到check?
Passed
邊到有passing rate睇
md fail
預左
MB 考第三次終於pass
md fail
預左

md fail
預左

狂溫pastpaper點知中撚哂伏

我就係炒C既例子

Local 定 big4?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞