(會計撚)qp 放榜討論

102 回覆
0 Like 0 Dislike
Final exam就放榜
推番上來睇慘況
是咪收到Hkicpa 個封 June diet email 姐係表示肥左?
黎嘉恩都要考qp
是咪收到Hkicpa 個封 June diet email 姐係表示肥左?

唔係
黎嘉恩都要考qp

D 弱雞試
入去第一年都考完
都唔明點解某間 second tier 有 senior 可以考五六年都考唔完

開 post 係幫d s1 grade 開定
唉,已經係retake
希望pass
都係果句
考完但無big4 exp又有咩意思
留名
第一份考QP D
好撚驚
唉,已經係retake

唔好唉 今次會pass的
開始緊張
都係果句

巴打依家做邊行
今年final yr,想報6月 a 卷,留名

係就報兩科啦
early bird報一科最後咪又無early到
咁報黎做乜

係就報兩科啦
咁報黎做乜

其實報 early bird 真是搵老襯
Big4就蝕假蝕考試 package
Non big4 就迫你上賊船走唔到

係就報兩科啦
咁報黎做乜

其實報 early bird 真是搵老襯
Big4就蝕假蝕考試 package
Non big4 就迫你上賊船走唔到

早六個月Q pay到
集氣齊pass
利申:A C
都係果句

巴打依家做邊行

In house accounting
有掂到subgroup consol
叫做好過其他人少少
但人工好低而且好似啲人覺得你唔係big4出黎就唔俾機會你
網都死埋
都係果句

巴打依家做邊行

In house accounting
有掂到subgroup consol
叫做好過其他人少少
但人工好低而且好似啲人覺得你唔係big4出黎就唔俾機會你

如果經驗夠僱主用, 哪怕你2nd tier, 都可以賺到下錢, 好似波波噤

不過完全無audit 底, 分析能力係少一大截

between, 祝各位巴絲早日脫離qp 同柯鐵地獄
final 1 take pass
fail
炒左
男友已pass😍😍
有冇link
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞