[有圖][經濟制裁TVB] 廣告商名單整合

294 回覆
569 Like 12 Dislike
冇錯

Template

敬啟者:

本人乃一名香港市民,有鑑於最近社會上對修訂「逃犯條例」所引起的爭議和衝突,欲向貴公司表達己見。

修訂「逃犯條例」在社會上引起很大反響,6 月12日更發生嚴重衝突,有不少示威者和集會人士受傷。在事件中不少傳媒謹守崗位作出公正持平的報導,然而無綫電視的新聞報導偏頗,被指有違傳媒守則。

本人悉聞貴公司與無綫電視在廣告業務上有合作,鑑於社會上不少人士開始呼籲罷看無綫電視,望貴公司可考慮轉用其他宣傳渠道,除了可擴大客戶群,亦可向無綫電視表達對他們報導手法的顧慮。

香港穩定的政治環境是營商不可或缺的條件,是次修訂「逃犯條例」在社會上已引發大規模爭議,無綫電視身為本港其中一個免費電視台,有責任各全港觀眾報導事實真相,而非以偏概全的新聞。望貴公司接納本人的意見,捍衛香港新聞自由。

業務昌隆

一名香港市民

Fb page #124有巴打整合左
push
有心
支持罷睇罷買

第一步一定係同廣告商反映左先
所以要俾廣告商知開始有人呼籲罷睇tvb
叫佢唔好落廣告
罷買
最重要係

恥與為伍
抵制依視路最簡單

同級大把選擇
做埋689 一樣既嘢
唔緊要
今日有行動大家幫手推左624啲posts先
睇cm就知左膠睇書睇壞腦
好多人到今時今日仲非常戇鳩
係度評價抗爭手法,又話唔公平又話似文革

dklm 罷買都仲嫌你唔夠和理非,仲想勸班柒頭兄弟爬山???
戇撚柒鳩,我想問下今時今日,你唔係以為自己同呢班大機構 政府 共匪 平起平座下嘛???

閣下如果到今日呢刻
仲以為自己有時間同資源去選擇又靚又有光環又有效既抗爭手法,又姣又怕痛,自我制肘
咁你不如返屋企發夢啦,
香港無你既事。
*fb
點解出唔哂d字:0)

fb 既cm
Push
除咗百佳獅球麥,其他都無幫襯路過
759啦,佢撐得好辛苦,食品又平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞