連登有冇人玩搖搖?

146 回覆
3 Like 2 Dislike
係咪建議玩好30式先?

Absofuckinglutely
歲月不饒人
開始玩個陣仲係中一二
而家都大學final year

Btw見巴打咁推薦遲下都整隻skyva 玩先

至於30式講緊既係基本功
對於之後再㨂玩咩a有幫助
例如11 ufo就係而家流行既fingerspin trick既基本
29式Shoot the moon同30 double loop就係新手上2a既主要樽頸位
個陣我玩用左1個月去到28,之後要用2個月先練好呢兩招
如果唔執著玩齊30式或上唔需要練呢兩招
如果要上1a既,第25, 26, 27, 28係必須識
另外有d招係有特殊用途,如:24用黎較繩既鬆緊程度

論㨂咩a,多數人都會由1a起手(一黎易上手二黎土地問題
但論表演性不及2a(好多人睇我玩1a都話唔知你做乜9,只係見到隻野係繩上好快咁彈黎彈去
2a講真係high pay high gain 既遊戲,挫敗感同成功感都好強烈
而且最於唔識搖搖既人黎講最具觀賞性
3a無可否應係最難玩,無返咁上下1a底唔好試
4a而家多數既玩法係配合四肢玩(真正手腳並用),手腳靈活既人適合
5a有種玩流星鎚既感覺,初期煩在邊到搵粒野返黎,我就係麻雀鋪買粒大少少既骰仔再搵電鑽鑽穿佢
5a就適合有少少1a底既人
各位巴打係咪多數自己屋企練?

自學就一定屋企最方便,但係如果屋企雜物多,最好都係去空曠少少嘅地方,會練得放啲,自在好多。

btw, 是咪會有聚會

公眾地方玩搖搖最麻煩係d濕9保安
明明成大個廣場/公園都無乜人/少人行
都好似當你拎個炸彈出黎玩叫你收返埋佢
個下真係好無癮
補充:跟據經驗,商場保安最麻煩

自學就一定屋企最方便,但係如果屋企雜物多,最好都係去空曠少少嘅地方,會練得放啲,自在好多。

btw, 是咪會有聚會

有聚會會唔會屌鳩我呢d新手
push
push
push
以前識玩雙手loop to loop
利申,十年冇練

有冇興趣玩番

個下真係好無癮

我以前同個frd 成日去公園玩,我個度會定期會有好多人練好多雜耍 但個度附近已淪為busking之地,有日上連登見到有片真係唉左出聲...
以前識玩雙手loop to loop
利申,十年冇練

雙手真係難練

btw, 是咪會有聚會

有聚會會唔會屌鳩我呢d新手

教你就有份
召集所有搖搖巴打

個下真係好無癮

我以前同個frd 成日去公園玩,我個度會定期會有好多人練好多雜耍 但個度附近已淪為busking之地,有日上連登見到有片真係唉左出聲...

邊頭?
4,5年每逢星期日係沙田新城市廣場果邊都有十幾廿條友係度玩
唔知依家仲有冇

補圖

超速雷達

呢隻新手唔識個時買,玩到熔熔爛爛,遲下會聽巴打講買skyva

呢隻新手唔識個時買,玩到熔熔爛爛,遲下會聽巴打講買skyva

側左唔好意思

金屬yo跌一下崩一下幾乎可以rip
以前我隻奧達陽光震到連自己都驚
Btw就算係膠既都唔好跌咁多
跌彎/崩左條軸一樣會震
push

搞到我好似做左打手咁 ,btw skyva新出透明色...

轉下牌子先,呢隻又靚仔又好玩

搞到我好似做左打手咁 ,btw skyva新出透明色...

轉下牌子先,呢隻又靚仔又好玩

好靚 yo station買?幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞